(folk & pop) House of Hats “This Love”


House of Hats maakt muziek die in de folk-hoek thuis hoort maar toch enorm naar pop ruikt. Dit gezelschap heeft in eigen beheer het album “This Love” uitgebracht en probeert vanuit de achterhoede aandacht te vragen voor hun muziek.
HouseOfHats_ThisLoveDe samenzang van House of Hats heeft Beach Boys-allure. Maar natuurlijk ontkomen we ook niet aan een vergelijking met Crosby, Stills, Nash & Young als we luisteren naar dit kwartet uit Brighton. In ruim een half uur trekken elf liedjes aan de luisteraar voorbij. Daarbij krijgen we tweemaal het titelnummer ‘This Love’ te horen in verschillende uitvoeringen. Zowel het eerste nummer van dit debuutalbum als het sluitstuk.
Het meest uptempo nummer is ‘Rivers Will Run’ dat een heerlijk huppelend ritme heeft. Maar het kenmerkende van “This Love” is toch wel de close harmony-zang van het viertal. Ze begeleiden zichzelf op akoestische instrumenten als gitaar, piano, ukelele, bas en percussie. De hand van mooie liedjes schrijven is zeker aanwezig.
Op ‘Gold’ en het daarop volgende ‘Home is Where the Heart is’ horen we de stem van Al-Anoud Al-Omran a.k.a. ‘Noddy’ op de voorgrond. Het geeft het liedje een extra gouden randje terwijl de warme diepe mannenstem van Alex Gigante haar fijn begeleidt. Die stem heeft een mooi hees/schurend randje.
‘Noddy’ speelt overigens ook de piano en gitaar. Een multi-instrumentaliste met tevens een heel fijne stem. Gelukkig horen we haar in een aantal van de fraaie liedjes op de voorgrond zingen zoals ook in het erg aandacht vragende ‘No Man’.
Als single heeft de band gekozen voor het tweede nummer van het album ‘Close to Me’. Over keuzes valt natuurlijk altijd te twisten.
Om niets aan het toeval over te laten hebben ze voor de productie de Grammy-winnaar Pete Smith ingehuurd. Smith kreeg de prestigieuze prijs destijds voor zijn werk voor Sting.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s