(om te koesteren) Gait Klein Kromhof “Gait”


Gait Klein Kromhof staat menig artiest terzijde met zijn kenmerkende mondharmonicaklanken. Dat is dan ook de constante factor die we terug horen op dit album “Gait”. We horen Kromhof samenspelen met artiesten als Qeaux Qeaux Joans, GaitKleinKromhof_Gait_coverBruno Deneckere, Shiner Twins, Tom Mank & Sera Smolen, Hans Theessink en Richard van Bergen. Kromhof speelde op vele albums en speelde op vele podia samen met anderen
Slechts één track horen we Kromhof soleren en dat is op de afsluiter ‘Gait’s Blues’, verder zijn het vooral de ingrediënten die Kromhof toevoegt aan een liedje die de sfeer maken waar we deze sympathieke mondharmonicaspeler zo om kunnen waarderen.
Tijdens het concert van Tom Mank en Sera Smolen in april van dit jaar krijg ik de kans om het album dat dan net uit is voor de eerste keer te draaien nadat ik het uit handen van Kromhof zelf heb kunnen aanschaffen compleet met handtekening en de warmte van de muzikant zelf.
De toevoeging die Kromhof doet bij het overhandigen van het kleinood is tekenend voor de bescheidenheid van een dergelijke ondersteunende muzikant: “Een plaat maak ik maar GaitKleinKromhof_Gait_Gesigneerdéén keer. Het is net als een boek, een goed boek schrijf je ook maar één. Dus deze plaat is mijn enige en zal geen vervolg krijgen.”
Dus voor iedereen die houdt van de klanken van een mondharmonica als die in dienst van een liedje staat in welke stijl dan ook: grijp die kans! Luister naar “Gait” en geniet van roots, soul, folk, jazz, country en welke stijl er nog maar meer past bij klanken van Kromhof. De afwisseling op het album is groot maar de grote verbindende factor is het instrument en de muzikant. Toch klinkt het als een geheel en wordt er gemusiceerd op hoog niveau. Sommige van de liedjes stonden reeds op andere albums van zijn medemuzikanten maar nooit stonden ze zo mooi bij elkaar. Laten we hopen dat we Gait Klein Kromhof nog maar vaak mogen zien en horen opduiken in zijn prachtige ondersteunende rol. Voor thuis hebben we dan altijd nog dit album om te koesteren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.