(broeien) Kovacs “My Love”


Ter gelegenheid van het uitkomen van de EP op vinyl trekt Sharon Kovacs met haar band langs een paar platenzaken. Zo was het eerste optreden bij Sounds in Tilburg. De winkel was bijna te klein voor het aantal luisteraars dat op de aankondiging van Maarten Koehorst was afgekomen.Kovacs_MyLove
Geleund tegen de buitendeur had ik gelukkig toch een fraai plekje weten te bemachtigen om deze dame geflankeerd door haar bassiste en gitarist te bewonderen. En wat was dat de moeite waard!
Wat zal het wachten op een volledig album lang duren. Gelukkig bevat de EP op het zo her-gewaardeerde vinyl één extra nummer. Het samen met Colin Benders (Kyteman) geschreven ‘Shirley (Sound Of The Underground)’ is toegevoegd. De bijdrage van Benders is natuurlijk niet alleen in het schrijven van het nummer. Zijn trompetklanken klinken weelderig in het nummer. Een machtig mooie aanvulling. Stiekem herbergt het vinyl nog een ‘hidden-track’ op kant 2: ‘The Gold Ballroom’. Alle reden om één van de 500 exemplaren van die 10″ te bemachtigen.
De single ‘My Love’ is een track die zo broeierig aandoet dat het al bij eerste beluistering je vangt en je doet verlangen om deze dame live te zien. Als het je niets doet dan is deze muziek gewoonweg niet voor je bestemd. Maar wie het niet koud laat zal bij (Sharon) Kovacs herinneringen hebben aan bijvoorbeeld Anne Pigalle. Waarschijnlijk voor velen ook een onbekende omdat ze ons slechts met één album als officiële release verblijdde op het ZTT-label in 1985: “Everything could be so perfect..” dat net als Kovacs onwillekeurig doet denken aan Franse nachtclubs met Billie Holiday zoals we die uit films kennen. Denk ook aan Etta James, Shirley Bassey, Dinah Washington en mix dat met een vleugje van de eerste albums van Portishead en je ziet Kovacs ontstaan. Muziek met een retrogevoel terwijl het toch heel erg hedendaags klinkt.
De tango die als ondertoon in de muziek van Kovacs doorklinkt roept dit samen met haar stem, die zeker ook de vergelijking met Grace Jones kan doorstaan, zeker op. Van Jones covert ze het door op haar beurt door Jones gecoverde Piazolla nummer ‘I’ve Seen That Face Before (Libertango)’ wat ze overigens live aankondigt als het nummer ‘Strange’. Kovacs blijft dicht bij de benadering van Jones van zoveel jaren terug maar geeft er net haar eigen intonatie aan. Het gitaarspel kruipt dichter naar het origineel samen met de accordeon.
Live krijgen we een nog niet eerder verschenen nummer te horen. ‘Night of The Night’ zal waarschijnlijk wel verschijnen op het debuutalbum. Het nummer voelt net zo goed als de andere composities.
Het volledige album wordt aan het eind van het jaar verwacht. Geproduceerd door Oscar Holleman die ook dit mini-album/EP’tje produceerde. Laten we hopen dat Kovacs geen eendagsvlieg is want het klinkt zo ontzettend lekker!

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (broeien) Kovacs “My Love”

  1. Pingback: (lijstje!) Mijn TOP10 van 2014 met motivatie! | Joost's Muziek Wordpress blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.