(niet missen hoor!) Eivør voor het eerst in Nederland @ Roepaen


In 2012 ontdekte ik de muziek van Eivør tijdens een vakantie op de Faeröer eilanden. Een jaar later bezocht ik haar optreden in Hamburg en had ik het genoegen haar te mogen interviewen. Dit bijzondere talent bezoekt in november voor het eerst ons land. Op 2 Eivor_rain_single_1440x1400_300dpinovember is haar eerste optreden op het Roepaen Podium te Ottersum! Twee dagen later staat ze tijdens het Indiestad festival op het Bitterzoet podium in Amsterdam.
Dat Eivør een bijzonder talent is wordt meer en meer duidelijk. Naast haar indrukwekkende solocarrière zong ze in het verleden klassiek in een opera en speelde ze in een rockband Clickhaze waarmee ze in 2002 een EP’tje uitbracht. In 2012 speelde ze in een musical over het leven van Marilyn Monroe in de USA.
Maar in de afgelopen twee jaar voegIMG_1258de ze daar nog twee bijzondere projecten aan toe. Zo maakte ze het kinderboek “Skrimslid” inclusief een cd’tje met een drietal kinderliedjes die toch ook de sfeer van de Eivør-muziek ademen die we kennen van haar laatste soloplaat “Room”.
Nog geen maand geleden kwam haar duoplaat met bassist Lennart Ginman in Denemarken uit. Het album “The Color of Dark” oogst inmiddels prachtige recensies. Dat ondergetekende het eens is met die positieve kritiek is te lezen in mijn recensie op 8WEEKLY.nl.
Dat Eivør in haar geGinmanEivor_TheColorOfDark_gesigneerdboorteland maar ook op IJsland vele prijzen in de wacht wist te slepen voor haar solo discografie sterkt haar in het veroveren van steeds meer landen van het Europese vasteland. Zo is haar ster rijzende in Noorwegen, Denemarken (waar Eivør tegenwoordig een groot deel van het jaar woont) en sinds vorig jaar ook Duitsland. Het is nu de beurt aan Nederland om kennis te maken met deze zangeres die gezegend is met een fraaie stem, een fijne hand van singer- songwriterliedjes schrijven en die een persoonlijkheid is op het podium. Ze mixt haar liedjes met licht Ierse en vooral inheemse klanken van de Faeröer eilanden en IJsland.
Wie tijd heeft en een bijzondere belevenis wil meemaken op een zondagmiddag reist af naar het fraaie klooster van Maria Roepaen in Ottersum. Het zal een onvergetelijke belevenis zijn om Eivør samen met haar vaste begeleider Michael Black te horen en zien optreden. Ze kunnen met z’n tweeën het geluid van een hele band laten klinken. En wie weet horen we wat nieuwe liedjes van het album waar ze volgens het nieuws aan werkt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.