(soul & blues) Chastity Brown @ Meneer Frits Eindhoven 13-10-2014


Singer- songwriter Chastity Brown speelde haar tweeëntwintigste optreden van haar tournee in Grandcafé Meneer Frits te Eindhoven. Terzijde gestaan door pianist/keyboardspeler deVon Gray speelde ze twee sets van ruim drie kwartier. Zoals ze zelf al aankondigde gevuld met composities van haar in 2012 verschenen album “Back-Road Highways” aangevuld met haar nog te verschijnen nieuwe album. Daarnaast haar in september verschenen EP ‘Colorado’ als een van de vooruitgeschoven nieuwelingen in haar repertoire.
Wie eerder dan dit optreden al kennismaakte met het werk van Brown zal aangenaam verrast zijn door de puurheid waarmee Chastity Brown haar muziek ten gehore brengt. De akoestische gitaar die ze zelf bespeelt en de sfeer makende toetsenklanken van deVon Gray zijn van een heel andere snit dan de full-band benadering op haar debuutalbum. Het maakt de luisteraar nieuwsgierig hoe haar tweede album zal klinken. Als dat meer van de puurheid van de optredens zou bevatten dan is dat wat de recensent betreft een aangename verschuiving.
De stem van Brown is helder, direct en soepel. In de uithalen wil ze live soms scherp in de hoeken zitten maar dat verstoort net haar verder prachtige uitvoering van de onderhoudende liedjes niet. Want dat Brown wat wil melden met haar liedjes is al snel helder. Een paar keer vertelt ze over de ontstaansgeschiedenis van een compositie of geeft ze uitleg over de diepere betekenis van de tekst. Een enkele keer vertelt ze dat een liedje ook tot haar lijkt te komen zoals de compositie ‘Slow Time’ die ze maakte in een componistenwedstrijd. Pas later besefte ze hoeveel het liedje eigenlijk voor haar betekent.
De afsluiter van de avond is de enige cover ‘Sweet Thing’ van het “Astral Weeks” album van Van Morrisson. De versie van Brown laat de essentie van de compositie van Morrisson door schitteren. Voor de uitvoering nodigt Brown met succes het publiek uit om mee te zingen en uiteindelijk een bedje van zang te maken waaroverheen zij haar zang laat klinken. Een fraaie manier om een optreden af te sluiten. Na deze afronding volgt er ondanks het enthousiasme van het publiek geen toegift meer.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.