(zuchtmeisje) Salomé Leclerc “27 Fois L’Autore”


Salomé Leclerc ’s muziek laat zich het beste omschrijven als Gary Newman meets France Gall. Maar daarmee dekken we niet de volledige lading. Want Leclerc is zeker niet in al haar liedjes even elektronisch als Newman. En de lieflijkheid van France Gall is zeker niet overal aanwezig. Toch zal Leclerc zeker in het rijtje ‘zuchtmeisjes’ passen. De termSalomeLeclerc_27FoisLAurore waarover Guuz Hoogaerts onder de naar naam Guuzbourg een prachtige blog heeft en waarvan reeds een tweetal prachtige verzamelalbums verschenen.
Op een volgende editie zou Salomé Leclerc zeker een plekje kunnen verwerven met een van haar liedjes van dit tweede album “27 Fois L’Autore”. Deze dame debuteerde in 2011 met “Sous Les Arbres” dat in Nederland weinig tot geen bekendheid verwierf. Of dat met dit tweede album wel gaat lukken is maar zeer de vraag. Want Franse liedjes liggen niet altijd in lijn van de belangstelling. Hoewel het succes van Stromae daar misschien nu het gunstige klimaat voor geschapen heeft. Het album van Leclerc verdient het zeker.
Mooie liedjes weet Leclerc ons keer op keer te laten horen. Luister naar ‘Les Chemins de L’Ombre’ waarin een beetje Twin Peaks-achtige sfeer wordt toegevoegd aan de elektronische en lieflijke klanken. Het zuchtmeisje klinkt hier mysterieus. Het nummer lijkt overigens naadloos over te gaan in ‘Attendre La Fin’ wat zich overigens ontpopt tot een lied met een andere wat ijzige sfeer. Maar hetzelfde mysterie lijkt ook om dit liedje te hangen.
Het blijkt wederom lekker geweest te zijn te kunnen grasduinen in een platenbak ver van huis. Want deze Salomé Leclerc was niet ter ore gekomen als Frankrijk niet op het reisschema van dit jaar had gestaan. Gewoon luisteren wat daar wordt aanbevolen en soms het advies volgen van een andere bezoekende koper levert verrassende ontdekkingen op. Leclerc is een aanrader voor wie de Franse liedjes een kans durft te geven.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.