(adembenemend onderhoudend) Elliott BROOD @ Roepaen Ottersum 15-11-2014 & “Work And Love”


De afsluiter van de vijf optredens lange tournee van Elliott BROOD is in the Nightclub van Roepaen te Ottersum. Als voorprogramma treedt de Estlandse formatie Odd Hugo op. Geen onverdienstelijk optreden dat zelfs hun optreden in april van dit jElliottBrood_WorkAndLove(gesigneerd)aar tijdens het Hidden Treasures festival doet verbleken! De heren zijn gegroeid mogen we concluderen.
Maar de hoofdschotel van de avond Elliott BROOD stijgt boven zichzelf uit. Live spelen ze samen met pedal steel-speler Aaron Goldstein, die na vier optredens lekker is ingespeeld. Hij speelde de laatste maanden in Nederland samen met landgenoot Daniel Romano en is tevens ook op een drietal nummers te horen op het nieuwe album van Elliott BROOD “Work And Love”, dat in oktober verscheen. Tijdens het concert wordt de dubbel cd-editie verkocht die een vijftal extra songs bevat. Daarnaast natuurlijk omdat het weer helemaal in is: een limited editie van het transparante vinyl.
Live speelt de band een enthousiaste set waarbij natuurlijk veel van het nieuwe album wordt gespeeld. Zo horen we het openingsnummer ‘Little Ones’ van het album als een van de eerste nummers in het optreden.
De band heeft ook oog voor het oudere werk. En zelfs een favoriet uit het publiek dat ze opnamen op de heruitgave van hun debuut-EP passeert de revue. Het innemende ‘Cranes’ uitgevoerd door Casey Laforet en Mark Sasso in een heel ijle uitvoering mag er zijn.
De bijna in het donker zittende Casey Laforet schittert regelmatig als hij de leadzang voor zijn rekening neemt terwijl Mark Sasso meer op de voorgrond treedt. De drummer, pianist en achtergrondzanger verdient extra vermelding omdat hij, Stephen Pitkin, het klaarspeelt om alle drie tegelijkertijd te kunnen uitvoeren. De asynchrone handcoördinatie lijkt niet eenvoudig.
De sfeer van het album is duidelijk ook de sfeer die de band met uitbreiding van Goldstein uitstraalt op het podium.
Het album is een ontzettend fijn souvenir om de herinnering aan het uitstekende optreden levend te houden. Misschien zelfs dat “Work and Love + More Love” wel eens hun beste album zou kunnen zijn. Al is het moeilijk kiezen uit het oeuvre van de band, die steeds op hoog niveau opereert.

Meer foto’s vind je hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.