(slow blues) Ronnie Earl and the Broadcasters “Good News”


Vorig jaar schreef ik al eens over Ronnie Earl. Maar dit jaar kunnen we met zijn nieuwste album opnieuw niet om hem heen! Wat een verschrikkelijk mooie bluesplaat heeft deze zestigjarige gitarist gemaakt met “Good News”. Nu bijgestaan door o.a. zangeres Diane RonnieEarl_GoodNewsBlue die meer dan eens de sterren van de hemel zingt. Earl doet in ‘Six String Blessing’ heel erg de vergelijking aan de luisteraar opdringen met Stevie Ray Vaughan in zijn langzame benadering van de blues. Bij het horen van dit nummer krijg ik enorme aandrang om ‘Tin Pan Alley’ straks te draaien van voornoemde grootheid. Maar gelukkig boeit Ronnie Earl in dermate hoge mate dat niet direct het cd-laatje open hoeft om aan die aandrang direct gehoor te geven. Dat constaterende kunnen we gerust stellen dat Earl je als luisteraar behoorlijk te pakken heeft.
En dat is dan niet eens het eerste nummer van het album waar dat gelukt is, want we zijn dan al op de helft van het album aanbeland. Daarvoor heeft hij niet alleen het Sam Cooke nummer ‘Change is Gonna Come’ weergaloos uitgevoerd, maar ook het ruim tien minuten durende ‘In the Wee Hours’, geschreven door Amos Blakemore en Buddy Guy, uit de snaren laten klinken.
Gelukkig laat Earl horen dat hijzelf ook prachtige melodieën schrijf zoals ‘Marje’s Melody’. Eigenlijk ademt het hele album een vooral relaxte bluessfeer uit. In de afsluiter ‘Runnin’ In Peace’ lijkt even dat de remmingen eraf gaan, maar uiteindelijk wordt het nergens heftig en sluit het album af zoals dat, gezien de rest van de gitaarpartijen die gespeeld zijn, te verwachten was.
Ronnie Earl heeft met zijn band The Broadcasters een prachtig album aan zijn rijke oeuvre toegevoegd, dat misschien wel een van zijn beste platen genoemd mag worden. Als je op die leeftijd nog zo kan pieken dan gaat hij nog een mooi muzikaal pensioen tegemoet zien en zullen wij nog vele jaren van Earl kunnen genieten, als hij de tijd van leven krijgt. Earl is prachtig gerijpt!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.