(prachtige combinatie) David Olney & Sergio Webb @ Meneer Frits Eindhoven 17-11-2014 & “When The Deal Goes Down”


Voor het optreden zien we een wat oudere man met hoed en pluizige zwarte baard, spijkerbroek en jasje op het podium bezig. Niemand, tenzij hij de gitarist al kent, kan dan bevroeden dat dezeDavidOlney_WhenTheDealGoesDown verschijning de mooiste klanken weet te toveren uit zijn meegebrachte gitaren.
De meester David Olney zien we tevens met hoed en gladgeschoren ook in de buurt van het podium. Zijn akoestische gitaar staat klaar voor gebruik. Olney heeft een behoorlijke staat van dienst als net de gepensioneerde leeftijd gepasseerde folkzanger. Sinds 1981, zijn debuutjaar op plaat, bracht hij menig album uit. Dit jaar verscheen eerder een live album “Sweet Poison”, maar in oktober zag ook zijn nieuwe studioalbum “When The Deal Goes Down” alweer het levenslicht. Niet een van zijn minste albums overigens. Natuurlijk speelt hij live ook songs van dit album, zoals het prachtige ‘Soldier of Misfortune’ dat hij samen met Sergio Webb meesterlijk vertolkt en laat overgaan in het oudere ‘If My Eyes Go Blind’, wat in tempo een stukje hoger ligt dan de eerstgenoemde.
Olney lijkt onvermoeibaar en speelt bijna een uur in de eerste set, zodat hij gewaarschuwd wordt door de crew dat pauzeren natuurlijk mag.
Een paar covers prijken op de setlist. Zoals het Townes van Zandt nummer ‘Snowin On Raton’, dat door Olney met herinneringen aan de meester wordt ingeleid. Olney en van Zandt hebben elkaar gekend. Ook het Tom Waits nummer ‘Clap Hands’ wordt ingeleid door een (gefingeerd?) telefoongesprek met Waits zelf, die in het midden van een nacht gebeld zou hebben met de boodschap, dat het hem was opgevallen dat Olney nooit een nummer van zijn hand speelde.
Na een dikke twee uur spelen verlaten Olney en Webb het podium, maar de staande ovatie dwingt ze om ook nog een paar toegiften te spelen. De mannen doen dat met veel plezier. Evenals na het optreden een praatje maken en een plaatje signeren. Bij het aanbieden voor een krabbel van ook zijn oude werk, zoals “Deeper Well”, lacht Olney oprecht onder dankzegging voor het kopen van zijn werk.

Meer foto’s vind je hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.