(lijstje!) Mijn TOP10 van 2014 met motivatie!


01 Beck “Morning Phase”Beck_MorningPhase
Het album van Beck was vanaf het eerste moment dat ik het hoorde van een ongekende en onverwachte schoonheid. Ik bleef het album maar draaien. Het is direct ook het fraaiste album dat Beck heeft gemaakt in zijn carrière. Misschien wel zijn meest gewone album, maar daardoor toch heel bijzonder. (recensie)

02 Sean Rowe “Madman”
SeanRowe_Madman
De stem van Sean Rowe raakt de luisteraar trefzeker in het muzikale hart. De liedjes op Madman zijn flink afwisselend in stijl, maar van een ongenaakbare schoonheid. Het album gaat ook bij herhaald afspelen geen moment vervelen. Nergens ontstaan er sleet bij het luisteren. (recensie)

 

03 Colleen Rennison “See The Sky About the Rain”
Wat een verrassing als je het album van Colleen Rennison opzet en je verwacht een rustig ColleenRannison_SeeTheSkyAboutToRaincountry-, hooguit Americana-album en je wordt zo meegesleept in de soul van deze dame. Dat ze nog veelzijdiger is dan je denkt, blijkt uit het feit dat ze hierbij nog een alter ego heeft, waarmee ze in een poprockband speelt. (recensie)

04 Linde Nijland “I Am Here”
LindeNijland_IAmHereLinde Nijland heeft zichzelf overtroffen met I Am Here. De topfolk die ze met dit album laat horen is bijna on-Nederlands, of liever gezegd: van internationale allure. Ook live weet Nijland de muziek van het album op onnavolgbare wijze te vertolken. (recensie)

 

05 Ginman/Eivor “The Color of Dark”
Eivor is de ontdekking van vorig jaar. Met Lennard Ginman maakte ze dit jaar een album GinmanEivor_TheColorOfDark_gesigneerddat alleen in Denemarken – waar deze Faeröerse ster woont – verkrijgbaar was. Waarom de rest van de wereld verstoken moet blijven van deze fraaie muziek is mij een raadsel. (recensie)

06 Luluc “Passerby”
Luluc_PasserbyHet was enorm lang wachten op dit tweede album van het duo Luluc, maar het is meer dan de moeite waard. De rust die het duo heeft genomen om Passerby te maken is af te horen aan de hoge kwaliteit van het album. (recensie)

 

07 Angus and Julia Stone “Angus & Julia Stone”
De invloed van Rick Rubin op dit broer-en-zus-project is veel groter dan de hoes van het Angus-Julia-Stonealbum vertelt. Hij heeft niet alleen het album geproduceerd, maar heeft broer en zus Stone ook aangemoedigd om weer samen muziek te maken. Hier is overduidelijk de som groter dan de delen. (recensie)

08 Matt Andersen “Weightless”
mattandersen_weightless_72dpi
Weightless duidt in geen geval op zanger, gitarist en componist Matt Andersen zelf. En ook niet op de inhoud van het mooiste album van Andersen tot nu toe. Met haast Springsteen-achtige allure speelt Matt Andersen het ene mooie nummer na het andere op zijn nieuwste album. Het topnummer van het album is ‘Let’s Go To Bed’ waarvoor je ondergetekende mag wakker maken! (recensie)

09 Josienne Clarke & Ben Walker “Nothing Can Bring Back The Hour”
Het duo Josienne Clarke en Ben Walker heeft met Nothing Can Bring Back The Hour de JosienneClarke&BenWalker_NothingCanBringBackTheHourhooggespannen verwachtingen, die ze zelf opriepen met het vorige album Fire and Fortune, dubbel en dwars waargemaakt. Op het album werken ze met een strijkerscombo, maar live weten ze deze liedjes ondersteund met akoestische gitaren prima uit te voeren. (recensie)

10 Benjamin Clementine “Glorious You”
10 Kovacs “My Love (Limited Edtion 10″” (includes bonus track))”
BenjaminClementine_GloriousYou
Dit zijn twee ontdekkingen van 2014 èn twee EP’s: talenten die een belofte inhouden voor 2015. De Fransman Benjamin Clementine zal half januari zijn debuutalbum uitbrengKovacs_MyLoveen, maar zijn talent snelde al vooruit om te verrassen tijdens EuroSonic en nog niet zo lang geleden in Nijmegen. (recensie)
Kovacs uit Nederland debuteerde met een prachtige 10″ vinyl EP met o.a. de single My Love en zal in 2015 met een debuutalbum komen. Inmiddels sleepte ze al wel een Radio6 Soul & Jazz award in de wacht als beste talent. (recensie)
(2 EP’tjes mag ik toch wel als één volledig album rekenen? Of is het toch een TOP11?)

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.