(Eindhovense belofte!) The Seasons


Het Eindhovense kwartet dat onder de naam The Seasons opereert maakt sinds haar eerste stappen in de muziek een gestage groei door. In februari 2011 releasten ze de eerste EP “Lately”. Inmiddels zijn we al een stuk verder, een EP rijker en er zijn plannen voor meer nieuws. Met hun nieuwste single ‘Crush’ hebben ze opnieuw een energiek nummer TheSeasons_RightThroughYouop de kaart gezet. De zang, de achtergrondkoortjes en de afwisseling tussen energieke gitaarpop en de coupletten met een open geluid maakt dat de band opvalt met ‘Crush’. Als de energie toeslaat kunnen we om een vergelijking met bijvoorbeeld Kensington niet heen. En aangezien een zender als 3FM Kensington zo omarmde zou ‘Crush’ ook wel eens in de smaak kunnen vallen bij de DJ’s van de nationale popzender waar ze al ooit op bezoek waren.
Als we een stapje terug in de tijd doen dan is hun vorige wapenfeit de single ‘Dancing Stilettos’ ook bepaald niet voor de poes. De powerpop van de band stampt ook in dit tikje lugubere nummer (als we naar de tekst luisteren) en is uit het goede hout gesneden. En met dat laatste bedoelen we zeker de hitpotentie. Het sologitaarwerk is van gitarist Bart Sanders.
De single die de band daarvoor maakte straalde juist wat meer rust uit dan de nieuwste TheSeasons_Crushtwee. ‘Waiting to Get Lost / Prison Song’ liet de band van een meer rustige kant horen. Maar de echte staalkaart is natuurlijk de EP uit 2013 “Right Through You” die naar verluidt in 2015 een opvolger zal krijgen. Dat zal wederom een EP zijn. Jammer natuurlijk, want zou deze band niet voldoende gegroeid zijn om een volwaardig album op te nemen?
Op deze laatste EP treffen we vijf composities van de band zelf aan. Allemaal fijn om te luisteren en met voldoende afwisseling.  De in het oor springende ballad ‘Freeze Over’ laat alle kwaliteiten van de zangeres horen met zuivere en krachtige uithalen naar de hogere regionen van de toonladder. De overige liedjes zijn vol energie en op weg naar het geluid dat ze met de nieuwste twee singles hebben laten horen. De opnames klinken professioneel, evenals het musiceren dat dit viertal doet.
De zangeres van de band Sylvia Sanders heeft een stem die samen met het geluid het meeste doet denken aan een groepje als T’Pau dat midden jaren tachtig actief was en diverse hits scoorde. Het gitaargeluid doet overigens af en toe denken aan Boston. Wat dat betreft beweegt de muziek van The Seasons zich tussen de Amerikaanse powerpop en de Britpop die we natuurlijk kennen vanaf het grootste eiland van Europa.
Live is de band komende 31ste januari te horen op het Winterfest in Eindhoven. Daar spelen veel meer bandjes, maar eentje mag je daar niet missen: The Seasons. Want ze zouden wel eens kunnen uitgroeien tot een nieuwe hitgevoelige band in het komende jaar.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.