(internationale klasse) Tangarine @ Roepaen Ottersum 31-1-2015


Het voorprogramma van Tangarine in de kapel van Roepaen te Ottersum wordt verzorgd door de zeventienjarige Cas Ronckers. Ronckers’ spel doet denken aan een mix tussen John Allen en James Blunt. Dat zijn geen vergelijkingen waar je je als singer-songwriter voor hoeft te schamen. Het jonge talent schittert zo’n twintig minuten. Net voldoende om van de ontluikende kwaliteit te kunnen proeven. Ronckers zal ongetwijfeld nog meer van zich laten horen.
De formatie Tangarine bestaat uit de tweeling Sander en Arnout Brinks. De mannen lijken zo enorm op elkaar dat ze zoals gewoonlijk niet uit elkaar te houden zijn. De stemmen passen zo fantastisch mooi bij elkaar dat de close harmony-zang van het duo oor-strelend is. Dit gecombineerd met prachtige liedjes maakt in de sfeervolle ambiance van de kapel in Ottersum dat er gewoonweg een topavond gepresenteerd wordt.
Tangarine speelt natuurlijk veel van het vorig jaar verschenen album “Move On” maar vergeet ook “Seek & Sigh” niet. Meestal spelen de broers akoestische gitaar. Maar we horen ook elektrische gitaar, xylofoon en traporgel. Al zijn die andere instrumenten meer als incidenten te beschouwen.
De heren spelen een mooi eerste concert van de theatertour “In Stereo”.
Een aantal liedjes krijgt een inleiding met een verhaal verteld door een of beide broers. Zo ook een van de mooiste liedjes van het album “Move On”, dat gaat over het zingen aan het sterfbed; ‘Life Falls Down’ krijgt daardoor nog meer diepte. Maar we horen ook het titelnummer van het vorige album ‘Seek & Sigh’. De mannen spelen ruim een uur voordat ze beginnen aan een setje van toegiften na het ontvangen van een staande ovatie van de goed gevulde kapel. Na het spelen van ‘Move On’, het titelnummer van de nieuwste plaat is het toch echt voorbij en is het tijd voor een ontmoeting tussen publiek en artiesten. Daar is gelukkig ook ruim gelegenheid voor terwijl er nog gezellig een drankje gedronken kan worden en handtekeningen kunnen worden uitgedeeld. Deze groep uit Assen laat een uitstekende indruk achter. Het optreden is van internationale klasse. Wie houdt van Simon and Garfunkel zal zijn muzikale hart prima kunnen warmen bij de klanken van Tangarine!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s