(comeback?!) Andy Pratt “Do You Remember Me?”


Veel muziekliefhebbers zullen op de vraag die de titel is van het nieuwe album van Andy Pratt een volmondig “Ja!” roepen. Maar wat nog mooier is, is dat de stem van Pratt nog net zo mooi klinkt als op zijn meest legendarische albums: “Records Are Like Life” en hetAndyPratt_DoYouRememberMe waanzinnige album dat louter zijn naam draagt: “Andy Pratt”. Misschien is er een ondertoon in de lage regionen gekomen, is zijn stem gerijpt, zouden we kunnen zeggen. Maar hoog kan hij nog steeds heel goed aan!
De laatste drie jaar heeft Pratt samen met zijn producer Fernando Perdomo een viertal albums opgenomen, die nooit officieel zijn verschenen. Dat dat doodzonde is bewijst “Do You Remember Me?” dat een bloemlezing is van de mooiste liedjes uit deze vier niet verschenen albums. Fijn dat Continental nu de gelegenheid te baat heeft genomen om dit album uit te brengen.
Voor de oplossing van de vraag hoe zoiets nu ineens tot stand komt, kunnen we alleen maar blij zijn met de moderne social media, waar James Houlahan vorige jaar postte dat “Andy Pratt” een van zijn favoriete albums allertijden is, waarop Perdomo reageerde dat er een nieuw digitaal album van de meester zou verschijnen, waar hij op dat moment met Pratt aan werkte. Deze conversatie werd opgemerkt door Continental waardoor nu dit werk in de winkels komt te liggen.
Het album bevat vijftien tracks en deze klinken helder en fris. Vanaf het openingsnummer ‘This Is Love’ weet Pratt de juiste snaar te raken. Halverwege komen we zijn enige hit ‘Avenging Annie’ in een heropname tegen. Nog steeds een mooi liedje, natuurlijk.
Naast het productionele werk neemt Fernando Perdomo ook de elektrische gitaarpartijen voor zijn rekening, alsmede wat percussiewerk.  Verreweg de meeste instrumenten worden door Pratt zelf gespeeld, zoals Wurlizer, piano, Hammond, elektrische/akoestische gitaar, bas, Mellotron en de 12-snarige gitaar. Maar het belangrijkste wapen blijft de stem van Pratt en zijn gave om mooie composities te schrijven. Deze verzameling van vijftien liedjes maakt me wel enorm nieuwsgierig naar wat er nog meer op de plank is blijven liggen. Laten we hopen dat als dit album een succes mag worden, die liedjes ook nog worden uitgebracht. Vooralsnog is “Do You Remember Me?” een album om je heerlijk aan te warmen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.