(eindelijk!) Katzenjammer “Rockland”


En dan zet je na vier jaar wachten “Rockland” van Katzenjammer op en verwacht een rockend geluid, gezien de titel van dit derde studio-album van de band. Gelukkig wordt datKatzenjammer_RockLand niet bewaarheid. Katzenjammer opent met heerlijk banjo-geluid dit album van het gekke-meiden-kwartet. “Rockland” is het eerste nieuwe album na hun sensationele optreden op EuroSonic 2012. Het album “A Kiss Before You Go” was toen al een jaartje op de markt. Een live-registratie van het concert in Hamburg onder dezelfde titel verscheen wat later in 2012.
Ondertussen is het filmpje dat ik in Groningen maakte en als derde filmpje vastlegde van dat concert talloze keren bekeken. De teller staat bij dit schrijven op 74.555. Het meest bekeken filmpje van mijn kanaal.

stand 22-1-2013

stand 22-1-2013

Op “Rockland” bedienen de vier dames zich van dezelfde gekke folk-, rock-, pop- en country-mix, waarmee ze de aandacht trokken in de tent in Groningen. In hun thuisland Noorwegen wonnen ze met het debuutalbum “Le Pop” zelfs een Noorse Grammy.
In de elf liedjes op “Rockland” spettert het spelplezier opnieuw uit de boxen. Gelukkig is alles wat dit kwartet Noorse meiden zo leuk maakt gebleven. Lekkere kleine geluidjes van tal van instrumenten. Lekkere afwisselende zang en melodieën die vrolijkheid prediken. Gecombineerd met vakmanschap (of zou ik hier mogen zeggen vakvrouwschap) in het maken van muziek. Want deze dames weten wel hoe ze de instrumenten moeten bespelen! Alle plezier straalt van dit album weer af en het is opnieuw een fraai vervolg op waarmee Katzenjammer bekend aan het worden is. Hopelijk gaat hun roem met “Rockland” nog wat sneller. Ze hebben in Nederland al de aandacht gekregen van DWDD en ze zijn op bezoek geweest bij NPO 3FM. Hopelijk weten ze de aandacht even op zich gevestigd te houden en groeit een van de liedjes uit tot een hit! Want zonder airplay is de tijdelijke aandacht waarschijnlijk zo weer verslapt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.