(volledige show!) Kovacs @ 013 Tilburg 21-2-2015


Kovacs heeft slechts één EP uit en een album op komst. De EP is van uitzonderlijke kwaliteit en de korte optredens die ik van haar mocht zien bij Sounds in Tilburg en bij de Radio6 Soul & Jazz Awards zijn heel veelbelovend geweest. Nu haar album af is en staat te wachten op de releasedatum van 3 april a.s. is het voor Kovacs tijd geworden het clubcircuit in te duiken.
Het podium in de kleine zaal van 013 is gevuld met allerlei attributen. Kaarsen die branden, straatlantaarns gevuld met kleine lichtjes, een grote rieten stoel die als troon midden op het podium staat en meer attributen die een bijzondere sfeer scheppen. De muziekbladstandaard voor de strijkers heeft een spinnenweb met nepspinnen, een tapijtje op het podium dat Sharon Kovacs later direct uitnodigt om de show op haar sokken te doen, de schoenen opzij schoppend. De band van Kovacs heet The Strangers en bestaat uit een celliste, violiste, bassiste /achtergrondzangeres, drummer, pianist / accordeonist / trompettist / percussionist en een gitarist. Een stevige bezetting die een werkelijk uitstekende sfeer creëert voor de stem van Sharon Kovacs.
Natuurlijk zingt Kovacs de composities die we kennen van de EP “My Love”, maar ze voegt hier een smaakvolle hand aan nieuwe composities toe. Dat Kovacs een grote toekomst tegemoet gaat wordt al snel duidelijk als ze zich helemaal laat grijpen door haar liedjes en in de huid van de composities kruipt. Dat ze echt in de huid kruipt blijkt al snel als ze het publiek wat schuchter en onwennig toespreekt. Als ze zingt is alle schroom van haar afgevallen. De stem van Kovacs is vol, stevig en erg soepel. Ze durft het aan om ‘Diamonds Are Forever’ te vertolken zoals ook Shirley Bassey dat kan. Echt grote klasse!
Bijzondere aandacht krijgt het liedje waar het allemaal mee begon: ‘I’ve Seen That Face Before (Libertango)’ waarbij de pianist ook heerlijk accordeon speelt. Het door Grace Jones ooit tot een enorme hit gezongen lied is in de uitvoering van Kovacs opnieuw niet te versmaden.
Sharon Kovacs & the Strangers spelen ruim een uur en laten de uitverkochte kleine zaal in 013 achter met een enorme honger naar haar debuutalbum. Dat is nog ruim een maand geduld hebben en ondertussen dit concert laten naklinken. Wat een stem en wat een persoonlijkheid als ze haar liedjes zingt!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.