(Authentic Blues) The Mercymen (Big Bo) @ P79 Den Bosch 15-3-2015


In een kelder onder de markt in Den Bosch is muziekcafé P79 gelegen. Als start van Den Bosch Blues speelt daar op zondagmiddag 15 maart Bo Brocken samen met mondharmonicaspeler Ruurd  ‘Skinnyman’ van der Vegt een stevige set authentieke blues uit de jaren dat de blues geboren werd  op de katoenplantages in de USA. Hij draagt de set op aan de onlangs overleden Mississippi bluesman Robert Belford. Een van de laatste die nog leefde. Met ‘Jigsaw’ opent hij zijn show,gevolgd door het overbekende maar nooit vervelende ‘Crossroad Blues’.
De stem van Bo Brocken is stevig en prima geschikt voor de stevige blues die hij speelt. Zijn gitaarspel is trefzeker en zeer geroutineerd. Als hij even het verschil laat horen tussen de benadering van Robert Johnson (‘Ragtime in Georgia’) en die van Blind Willie McTell (‘Anybody Home But Me’) laat hij in een oogwenk zien en horen wat hij als techniek in de vingers heeft. Dat zullen weinigen hem zomaar nadoen. Een klein voorbeeldje noemt hij het zelf. Een en dezelfde compositie in een totaal andere manier van spelen. Dat dwingt respect af! Respect voor een man die de oude blues-mannen levend houdt op het podium! En dat die overlevering, waaruit alle hedendaagse rockmuziek ontstaan is, belangrijk is hoeft niet uitgelegd te worden aan muziekliefhebbers.
Big Bo (zoals Bo Brocken zich als artiest noemt) speelt afwisselend dobro, akoestische gitaar en rudimentaire gitaar van een sigarendoosje met drie snaren (de geavanceerde versie van de Diddley bowl (want die had maar één snaar)) zoals ook Bo Diddley die speelde. Ondertussen speelt hij een drumstel en nog wat percussie instrumenten. Zijn belangrijkste instrument is evenwel zijn krachtig stem gecombineerd met zijn enorme passie!

Meer foto’s vind je hier.
Meer video’s zijn te vinden op mijn youtube-kanaal.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.