(mooi van de eilanden) Marius Ziska “Home / Heim”


Als voorprogramma van Eivor mocht Marius Ziska de concerten die zijn landgenote gaf in Duitsland onlangs openen. Zo ook in Freudenburg waar hij vier liedjes ten gehore bracht. MariusZiska_HomeTijdens de show van Eivor werden we getrakteerd op het titelnummer van zijn tweede album “Home / Heim”, toen hij samen met Eivor en haar band “Going Home” in een fraaie uitvoering mocht laten klinken.
Het album “Home / Heim” kent twee gezichten. Vier liedjes in het Engels en een zelfde hoeveelheid in de taal van de Faeröer eilanden. Dezelfde verdeling maakte Ziska in het voorprogramma waar hij twee om twee liet klinken. Marius Hans Ziska zoals hij voluit heet (zo liet hij weten bij het signeren van zijn album) is bescheiden maar kan naast Eivor ook op eigen benen staan! En dat gaat hij later dit jaar ook doen in een tournee door Duitsland, laat hij weten.
Het album “Home / Heim” bevat louter juweeltjes. Op één van de tracks zingt ook Eivor Palsdottir mee en zo wordt ‘Shades’ een van de bijzondere nummers van het album. Het zou niet eerlijk zijn om dat liedje direct tot hoogtepunt uit te roepen maar het is wel een pareltje. Het valt natuurlijk wel op!
De zang van Ziska heeft zo nu en dan een vleugje van Art Garfunkel in zich al zal er geen noot hetzelfde zijn van zijn liedjes in vergelijking met een compositie van Garfunkel. Toch bekruipt de vergelijking de luisteraar bij het horen van ‘Going Home’. Niet ten onrechte het titelnummer geworden, deze prachtige compositie.
Ziska heeft voldoende zeggingskracht om ook buiten de Faeröer eilanden bekend te worden. Zijn stem en zangtalenten zijn boven iedere twijfel verheven. Compositorisch weet Ziska te boeien en maakt je nieuwsgierig naar zijn oudere werk. Voor zover ik kan zien is dit zijn tweede album. Misschien bestaat de mogelijkheid om hem op korte termijn in een hele show actief te zien met zijn band. Op CD is “Home / Heim” in ieder geval een bijzonder fijn album om te koesteren.

Meer foto’s vind je hier.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.