(top van de Americana) Anna Coogan & JD Foster “The Birth of the Stars”


Wat kan het toch onmogelijk lang duren voordat een album uitkomt! Het album “The Birth of the Stars” zag feitelijk het levenslicht al in februari van vorig jaar, toen Anna Coogan samen met JD Foster langs de Nederlandse maar ook buitenlandse zalen trok. ZeAnnaCoogan&JDFoster_TheBirthOfTheStars speelden toen een belangrijk deel van dit album live en hadden een kleine tweehonderd exemplaren op zak van een album dat gewoon de twee artiestennamen droeg. De demo’s zo we willen van dit nieuwe album. Feitelijk waren dat de nagenoeg afgeronde gemixte opnames van dit album. Gestoken in een bruin-kartonnen verpakking met een provisorische hoes. Nu kunnen we genieten van een album gestoken in een erg fraaie cover gemaakt door een vriend (Q. Cassetti) van Anna Coogan.
De muziek is onveranderd, haast onveranderd moet ik zeggen, en verschrikkelijk mooi! JD Foster en Anna Coogan waren live al heel erg een aanvulling op elkaar. Op dit eerste samenwerkingsalbum kunnen we alleen maar concluderen, dat het een geslaagde samenwerking is, die hopelijk nog een vervolg gaat krijgen. Niet dat Coogan het niet alleen zou kunnen. Maar na een tweetal albums met Daniele Fiaschi levert deze samenwerking met JD Foster opnieuw een fraaie toevoeging op de zang en het gitaarspel van Coogan op.
De negen liedjes zijn allemaal geschreven door de combinatie van Coogan en Foster, met als uitzonderingen een liedje dat Foster samen schreef met Willie B. (‘The Birth of the Stars’) en een solocompositie van Coogan (‘May You Have the Wind at Your Back’). De liefhebbers hebben de liedjes al ettelijke malen gehoord van de ‘demo’ cd, maar voor het grote publiek is het een eerste kennismaking met het stevige, gedegen studiowerk van Anna Coogan en JD Foster. En eigenlijk is het een dergelijk kwalitatief hoog Americana-album dat het zich meteen tot de top van het genre van dit jaar mag rekenen. De katalysator, die de twee muzikanten voor elkaar zijn, heeft geleid tot een fijn en afwisselend album.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.