(fantastisch) Suzanne Jarvie @ Parelsessies Utrecht 11-5-2015


Nog nooit gehoord van ‘parel sessies’, maar aangetrokken door het concert van Suzanne Jarvie, die met haart album “Spiral Road” misschien wel een van de beste americana-albums van het jaar wist te maken, zochten we al vroeg in de avond de locatie De Parel van Zuilen op in Utrecht. Een oud raadhuis gelegen aan De Vecht is omgebouwd tot restaurant/café en concertzaal. Op maandagavond organiseert Joost van Es (zelf muzikant: violist) daar de wekelijkse Parel Sessies. Voor vanavond twee dames uit Canada: Suzanne Jarvie en Lynne Hanson. In die volgorde zullen ze die avond ook optreden. Jarvie met aan haar zijde haar pianist Chris Brown en Lynne Hanson wist snarenwonder BJ Baartmans mee te nemen op haar tournee in Nederland.
Maar alvorens we ons aan de muziek mogen gaan laven is er tijd om te genieten in de tuin van een drie-gangen-menu tegen een zeer aantrekkelijke prijs. Voor deze maandag biedt het menu gerechten uit de Indische keuken en deze zijn niet te versmaden. Terwijl we de inwendige mens verzorgen en verwennen, is het Suzanne Jarvie die een plek aan de waterkant opzoekt om zich warm te zingen. Haar oorstrelende gitaarspel en zang voegen een extra dimensie toe aan de dinerlocatie. Een heerlijke verwennerij op de achtergrond. Een korte ontmoeting met de zangeres met een bijzonder verhaal kan natuurlijk niet uitblijven.
Het optreden vindt plaats in de voormalige raadszaal van het Raadhuis. Een prachtige ambiance en al snel blijkt de akoestiek van de zaal prima te passen bij de muziek, die wordt gespeeld op het redelijk ruime podium. Suzanne Jarvie begeleidt zichzelf op de akoestische gitaar, terwijl Chris Brown een volledig opengewerkte piano bespeelt, terwijl hij met zijn kopstem regelmatig de zang van Jarvie verder op- en inkleurt.
Jarvie speelt natuurlijk veel composities van haar gelauwerde debuutalbum “Spiral Road”. Het titelnummer dient als slot van haar optreden. Maar daarvoor horen we mooie vertolkingen van ‘2458’, ‘Love is Now’ en meer van dat moois. De stem van Jarvie is krachtig en mist live het gevoel van een hete aardappel in de keel, die we op het album wel af en toe ontwaren. Nieuw werk speelt ze ook, waaronder soms zelfs wel heel nieuw werk. Zo horen we een kersvers nummer: ‘Shadow of the Sultan’ en het fraaie ‘In the Clear’. Voorbodes van een tweede album. De inspiratie is gelukkig niet gestopt bij Jarvie. Ze speelt een weergaloze cover van het Bob Dylan-nummer ‘Senor’. Voor velen een onbekend, maar voor Dylan-fanaten zeker geen onbemind nummer van het fantastische album “Street Legal”.
Suzanne Jarvie maakt een verpletterende indruk met dit optreden. Als ze aan het slot van het optreden van Lynne Hanson nogmaals het podium op gaat, neemt ze zelfs het voortouw bij de twee nummers die ze samen zingen. Ook organisator Joost van Es betreedt dan het podium om met zijn viool de bezetting nog mooier te maken. Als slot spelen ze ‘Orphan Child’ van Gillian Welch naar ongekende hoogte!
We kijken nu al reikhalzend uit naar album nummer twee van Suzanne Jarvie.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (fantastisch) Suzanne Jarvie @ Parelsessies Utrecht 11-5-2015

  1. Pingback: Absolute rave (fantastisch) LIVE REVIEW Suzanne Jarvie @ Parelsessies Utrecht 11-5-2015 | QuigleyMedia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s