(oud/nieuw) Sly & The Family Stone “Live At The Fillmore East”


In een veel te kleine oplage werd misschien wel het beste live-album van Sly & The Family Stone uitgebracht tijdens Record Store Day (RSD) 2015.
Sly&TheFamilyStone_LiveAtTheFillmoreEast(RSD2015)Op 4 en 5 oktober 1968 gaf Sly Stone met zijn band twee concerten in de legendarische Fillmore East in New York. Nu, zevenenveertig jaar na die concerten, zijn de opnames uitgebracht op een dubbelalbum. Gekleurd vinyl: de eerste LP op rood en de tweede op groen vinyl. Twaalf uitvoeringen van composities om te watertanden! En waarom dan in zo’n kleine oplage, zal de rechtgeaarde fan zich dan afvragen. Maar dat geldt eigenlijk voor iedere bijzondere plaat die met RSD wordt uitgebracht.
Wie een exemplaar in handen heeft gekregen en van de muziek van Sly en zijn band houdt, weet dat het genieten is met hoofdletters. De band is in die jaren op zijn best en de opnames zijn werkelijk van uitmuntende kwaliteit.
In 1968 bracht de band maar liefst twee albums uit: “Dance To the Music” en “Life”. Zonder twijfel werd er natuurlijk al aan “Stand!” gewerkt, dat in 1969 zou verschijnen. Zo horen we topuitvoeringen voorbijkomen van ‘M’Lady’, ‘Life’, ‘Are You Ready’ en natuurlijk ‘Dance To The Music’.
Wie later van Prince en zijn muziek is gaan houden en nooit van Sly & The Family Stone heeft gehoord, zal eens moeten luisteren naar het werk van deze geweldige soul/funk-artiest en grondlegger van de latere hip-hop muziek. Sly Stone was de eerste die met zijn band een groot publiek wist aan te spreken en daarnaast vooruitstrevend in zijn muziek was. Ondanks dat hij zijn band in 1975 ontbond is zijn muziek tot op de dag van vandaag meer dan relevant.
Naar verluidt wordt er gewerkt aan een CD-box met daarop alle opnames van deze roemruchte twee dagen in 1968. Maar wanneer dat die gaat verschijnen is nog niet zeker. En je weet maar nooit met dat soort projecten. Voor de liefhebbers is dit dubbelalbum een geweldige aanwinst en voer voor uitermate genieten!

http://cache.vevo.com/assets/html/embed.html?video=USSM21500516

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.