(nooit te laat om te ontdekken) Aneta Langerová “Sat Mist…”


Het is alweer bijna acht jaar geleden dat ik over deze artieste schreef. Bij het uitkomen van haar tweede album “Dotyk” ontdekte ik haar in Tsjechië. Dit jaar ontdekte ik haar album, dat al in 2012 uitgekomen is, maar tot op heden haar laatste werkstuk is. En wat voor één!
AnetaLangerova_ParMistReden om nogmaals aandacht te besteden aan het talent Aneta Langerová omdat ze het echt verdient. Dit album is een live-opname, waarbij Langerová samen met twee violisten, een cellist en een pianist de sterren van de hemel zingt. Ze mag dan muzikaal ‘ontdekt’ zijn in een programma als Idols, maar ze koos voor haar eigen muziek bij het voornoemde album “Dotyk” en liet daarmee de commercie van het programma achter zich. Ze nam afstand van haar eerst verschenen album en ging haar eigen eigenzinnige weg. Het talent was veel groter dan alleen het zingen: haar eigen composities zijn erg sterk.
Op “Sat Mist…” zijn de liedjes van Langerová verpakt in een haast klassiek jasje. Prachtige kamer-folk/pop-muziek zou ik het noemen. In het digipack huizen zowel de DVD als de CD (iets korter) van het concert dat werd opgenomen in Praag op 23 december 2011. Langerová speelt zelf een semi-akoestische gitaar naast natuurlijk het feit dat ze met haar zang het middelpunt is van dit werkelijk fantastische werkje. De sfeer is goed, het publiek trakteert haar terecht op enthousiaste reacties. Dat ik de taal niet spreek blijft natuurlijk een handicap maar veel van de liedjes gaan ondanks dat door merg en been: zo diep gaat Langerová in haar performance.
Bij het ene liedje nemen de strijkers een hoofdrol bij de uitvoering, een ander moment is het de gitaar van Langerová zelf, om vervolgens ook de pianoklanken haar zalvende werking te laten doen. Dit is een album om heel vaak te draaien en met volle teugen te genieten van muziek uit een streek, die we niet zo snel zouden zien als leverancier van mooie muziek, omdat het bij ons niet weet door te dringen. Toch is het te hopen dat deze recensie bijdraagt tot een beetje meer bekendheid voor Aneta Langerová!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.