(nu met eigen liedjes) Scott Matthew “This Here Defeat”


Zo’n twee jaar geleden bracht Scott Matthew het album “Unlearned” uit met daarop interpretaties van liedjes van anderen. Matthew trok de verschillende liedjes zo naar zich toe, dat ze soms zelfs het origineel in de schaduw zetten. Tevens oogstte Matthew veel bewondering en ineens wel aandacht voor zijn zangkwaliteiten. Kwaliteiten, die ook op de ScottMatthew_ThisHereDefeatdrie voorgaande albums prima te horen waren, maar niet uit de marge wilden komen. Met het “Unlearned” album speelde en zong Matthew zich ineens wel in de schijnwerpers.
Gelukkig heeft hij de kracht gevonden om op dit nieuwe album met eigen liedjes een net zo memorabel album te maken als de voorganger. De zang van Matthew snijdt opnieuw dwars door je ziel, maar nu met liedjes van zijn eigen hand. Compositorisch haalt Scott William Matthew op dit album het beste uit zichzelf naar voren in de tien liedjes die het album “This Here Defeat” telt.
Toch een geluk dat ik ergens opving dat Matthew een nieuw album had gemaakt, want de release lijkt weer volledig onder de radar van veel recensenten en muziekbladen plaats te vinden. En dat is geheel ten onrechte. Het nieuwe, vijfde album van Scott Matthew mag een pareltje genoemd worden. In ruim vierendertig minuten aan sfeervolle muziek is deze zanger zo diep in de melancholie gedoken, dat pijn, beleving en geestdriftige voordracht een trefzekere inslag veroorzaakt op de ziel. De liedjes van Matthew zijn rijk aan bezieling: zijn zang en voordracht vragen de volle aandacht. Het gevoel, dat onwillekeurig ontstaat bij het luisteren naar deze liedjes, is dat van enige triestheid, medeleven en vooral diepgravende gevoelens.
Echt vrolijk wordt het natuurlijk niet op “This Here Defeat”, maar trieste liedjes zijn vaak heel erg mooi. En met titels als ‘Soul To Save’, ‘Ruined Heart’, ‘Bittersweet’ en ‘Palace of Tears’ kunnen we natuurlijk ook niet veel anders verwachten.
De conclusie over dit werk kan alleen maar zijn: prachtige triestheid! Hopelijk komt hij snel weer live spelen in een of andere kapel. Want daar komt dit soort muziek helemaal tot zijn recht.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.