(hij flikt het weer!) Daniel Romano “If I’ve Only One Time Askin'”


Het is alweer twee jaar geleden, dat Daniel Romano ook in Nederland in de alt-country-, Americana-, country- en popkringen doorbrak met zijn album “Come Cry With Me”. DanielRomano_IfIveOnlyOneTimeAskinGestoken in een opvallende hoes, waarop Romano als een countryster van jaren geleden poseerde, wist hij bij velen met zijn oldschool countrymuziek het hart te breken. Alleen de heel ongevoeligen ontliepen de muziek van Romano, maar als je maar een beetje van countrymuziek kunt genieten, kun je bijna niet om deze tranentrekkende melodieën en voordrachten heen. Romano zingt met een snik in de stem, in de melodie en in zijn voordracht. Het is en voelt zo echt, zo authentiek dat er geen pathetiek of kunstje vanaf straalt. Daniel Romano voegt aan zijn ouderwetse benadering van de country een modern tintje toe. Wie hem live aan het werk heeft gezien en gehoord kan helemaal niet meer om hem heen. Wat een rasmuzikant die weet wat hij wil en doet!
Met een strijkersinzet opent Romano zijn nieuwste album “If I’ve Only One Time Askin'” met het nummer ‘I’m Gonna Teach You’, waarmee hij direct de toon zet van het album. Hij borduurt voort op waar hij met “Come Cry With Me” gebleven was. Het orkest maakt het liedje nog meeslepender dan alleen de zang van Romano. In een dikke tweeënhalve minuut is het toch een grootse opening. Het nummer gaat naadloos over in het volgende nummer ‘Old Fires Die’.
Aan het einde van het nummer ‘There’s A Hardship’ worden we getrakteerd op een intermezzo, dat even de aandacht trekt en dat gebeurde ook al aan het begin van het nummer, waarbij we even uit de country mood lijken te worden gehaald. Het zijn een paar van de bijzondere elementen van het album, die doen beseffen dat we hier een bijzonder werkje hebben. Ook bij het intro van ‘Two Word Joe’ neemt Romano je mee naar een krakend stoeltje en een gesproken aankondiging voor het nummer.
Het slotnummer ‘Let Me Sleep (At The End Of A Dream)’ start met een minuut aan live-optreden, dat van ver weg lijkt te komen en langzaam naar het heden wordt gehaald. Inderdaad net of je uit een droom aan het ontwaken bent. Een mooi intro voor dit fraaie afsluitende nummer van opnieuw een weergaloos country-album. Daniel Romano maakt de hooggespannen verwachtingen meer dan waar en het blijft naar meer smaken!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.