(loon naar wachten) Soak “Before We Forgot How To Dream”


Er zijn van de platen waar je zo lang naar uit kijkt dat je ze bijna zou vergeten als ze er dan eindelijk zijn. In januari van dit jaar baarde deze jonge dame aanzien toen ze geheel in haar uppie in de de andersom-gebouwde schouwburg (zij op een podium op de zitplaatsen en wij op het podium) haar typisch Ierse/Engelse liedjes liet klinken.
SOAK_BeforeWeForgotHowToDreamSoak was voor de een meteen het hoogtepunt van het festival en voor een ander was het toch zeker één van de hoogtepunten van EuroSonic 2015. Een album had deze Soak nog niet bij zich. Daar moesten we toch zeker nog een half jaar op wachten.
Nu eindelijk het zover is mogen we blij zijn dat Soak de tijd heeft genomen om het album te vervolmaken. Natuurlijk spreekt het nummer ‘BLUD’ nog steeds boekdelen maar ook de rest van het album mag er absoluut zijn. In de dertien tracks laat deze dame horen dat ze niet alleen mooie liedjes kan schrijven maar dat als deze liedjes aangekleed worden met andere klanken naast haar kenmerkende zang en gitaarspel met andere instrumenten we een breed klinkend klanken pallet krijgen voorgeschoteld.
Deze uit Ierland afkomstige zangeres liet al van zich horen toen ze net vijftien jaar was. Nu ze achttien is heeft ze nog steeds een bijna jongens koppie. Het met sproeten overgoten gezicht laat haar nog steeds heel jeugdig zijn.
Met haar prille jaren schrijft ze toch prachtige liedjes. De teksten zijn mooie gedichten die wat te vertellen hebben. De melodieën van de deze dame zijn fraai. Soak heeft een wat mij betreft overdonderend debuut album afgeleverd maar houdt ook een belofte in voor de toekomst!
Het album is gestoken in een zwart-witte hoes waarop de zangeres zelf in een iets blurrende foto te zien is terwijl ze onderdanig naar beneden kijkt. Heel fraai artwork in de eenvoud. In het tekstboekje kijkt ze ons helder aan. Verplichte luister-kost zou ik haast willen zeggen!

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.