(verkwikking in de zomer) Chelsea Wolfe “Abyss”


Met haar kille vermenging van folk, elektronica en metal-klanken weet Chelsea Wolfe een bijzondere indruk te maken. Sinds ik haar ontdekte in 2012 met het album “Apokalypsis”, haar tweede album, heeft ze niet stil gezeten en steeds van zich laten horen.
Met “Abyss” tellen we alweer haar vijfde album! We mogen gerust stellen dat het een ijzige ChelseaWolfe_Abyssschoonheid herbergt en als verkwikkend ervaren kan worden in de zomer. Overigens maakt Wolfe geen muziek voor tere zieltjes. De muziek is over het algemeen galgig zwart. De metal-klanken zagen soms door merg en been om op een ander moment ruimte te bieden aan de haast folky zangbenadering door Chelsea Wolfe van een strofe uit het nummer.
De vijfde compositie op het album ‘Grey Days’ heeft een indringend ritme en klinkt ineens een heel stuk toegankelijker dan de andere liedjes van Wolfe. Het daaropvolgende ‘After The Fall’ opent met de kenmerkende folky zang van Wolfe met daar overheen de distortion-klanken en zwevende synthesizerklanken, die na nog geen twee minuten exploderen in elektrisch gitaar/synthesizer-geweld om ook weer terug te keren naar de lieflijkheid, die Wolfe in zich draagt. Een voor hokjesgeesten ongrijpbare muziek; voor de avonturiers onder ons is het nu net datgene waarvan we smullen. Wolfe is hier zo’n beetje in topvorm en laat daarbij alle creativiteit de vrije loop.
De tweede helft van het album “Abyss” lijkt een stuk toegankelijker te zijn dan het eerste deel. Of is het steeds dat je je weer even in de wereld van Chelsea Wolfe moet inleven om haar muziek op waarde te schatten en kun je haar grilligheid pas weer volgen na het nuttigen van het voorgerecht?
Wat in ieder geval overblijft na beluistering van dit album, is dat Wolfe opnieuw een fraai, zij het grillig, werkje heeft afgeleverd. Het is de moeite waard de wereld van deze bijzondere singer-songwriter binnen te treden!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.