(albumpresentatie = geslaagd!) In My Tree “Push The Plow” @ Groene Engel Oss 12-9-2015


De band opent met ‘Rufus Wood’, een van de nieuwe nummers van het album “Push The Plow”, dat ze met deze show ten doop houden. Live is de band met z’n zessen, of zoals zanger Bert-Jan Kuijpers na de show zal toegeven: “….met z’n zevenen klopt ook, want we tellen onze vaste geluidsman meestal mee als bandlid!”.
In no-time laat de band zien en horen dat ze op het podium even professioneel zijn als op het glimmende schijfje. Op CD vormt Kuijpers samen met Paul Verschuur de harde kern. Live weet het zestal de composities met bezieling ten tonele te voeren. Er is bijna geen moment te vinden, dat In My Tree zou kunnen aanvoelen als een gelegenheidsband. De podiumervaring van de heren is dermate groot, dat ze het repertoire van de band – geschreven en opgenomen door het duo Kuijpers/Verschuur – als hun binnenzak kennen en er een fantastisch bandsausje overheen zetten in de vorm van een flinke dosis speelplezier, krachtige vertolkingen en fijne uitstapjes in solo’s, die steeds in dienst blijven staan van de fraaie composities. Hier is echt een band aan het werk!
Natuurlijk staat in het eerste deel van de show het nieuwe album centraal. We horen bijna ieder nummer van het album langskomen, zoals het stuwende ‘This Machine’ en het afrondende ‘Reap What You Sow’. Helaas wordt de albumafsluiter ‘Foot In The Grave’, mijn persoonlijke favoriet, niet live gespeeld.
Na die eerste grote set aan nieuws is er natuurlijk ruimte voor wat publieksfavorieten. Nummers van het twee jaar eerder verschenen debuutalbum “In My Tree”. Zo horen we een lange uitvoering van ‘Dark Side’ voorbij denderen. De band is op dreef en het publiek hangt ze als het ware aan de lippen. De goed gevulde zaal van De Groene Engel in Oss dampt van het enthousiasme en het applaus, dat de heren na afloop ten deel valt, is wel verdiend en zeer krachtig.
Iedereen kan naar huis na deze geweldige en geslaagde albumpresentatie. De verkoop van de merchandise, waarbij het album te koop is, komt maar langzaam op gang. Iedereen moet even uitblazen, napraten om vervolgens toch aan te schuiven om het nieuwe werk niet alleen in herinnering mee naar huis te nemen. Het blijft nog lekker lang druk in de zaal, terwijl buiten de herfstachtige regen wacht.

De band staat nu een volgende uitdaging te wachten! De Grote Prijs van Nederland!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.