(opnieuw sterk; zomer nog niet voorbij) Buika “Vivir Sin Miedo”


De Spaanse zangeres Buika kennen we ook onder de naam Concha Buika maar ze heet eigenlijk voluit Maria Concepción Balboa Buika. Met haar nieuwe album weet ze opnieuw een mooie episode aan haar carrière toe te voegen.
buika_vivir_sin_miedo-portadaZo’n zeven jaar geleden leerde ik deze zangeres kennen met haar vierde album “Nina de Fuego”. Inmiddels zijn we drie albums verder en een verzamelaar met haar grootste successen of mooiste liedjes. Haar samenwerking met Chucho Valdes ging dat verzamelalbum voor als bijzonder project. Voor dit nieuwe studioalbum zocht Buika de samenwerking op met Jason Mraz. Hopelijk zorgt die samenwerking voor wat meer bekendheid buiten het Spaanse grondgebied c.q. taalgebied. Want dat kan Buika wel gebruiken om haar geweldige mix van latin jazz, wereldmuziek, flamenco en fusion wat meer gehoord te krijgen. Haar stem is de versmelting van de voornoemde stijlen en haar herkenbaarheid. Een licht hees, soms krachtig geluid en vaak klinkt haar stem als een zachte lekkernij over de opzwepende en warme ritmes. Dat ze oorspronkelijk Afrikaans bloed in haar aderen heeft stromen, is hier en daar nog steeds goed hoorbaar. Overigens opereert de zangeres al een tijdje vanuit Miami in de USA.
De samenwerking met Jason Mraz levert de eerste single van het album op met het liedje ‘Carry Your Own Weight’. Een prachtige samenwerking tussen de zoetgevooisde stem van Mraz en de krachtigere stembanden van Buika. Mraz natuurlijk zingend in het Engels en Buika afwisselend in het Engels en Spaans maakt dit liedje tot een bijzonderheid. Een nummer, dat niet zou misstaan in de hitlijst van dit moment: de hitgevoeligheid zit er helemaal in.
Verder bevat “Vivir Sin Miedo” ook nog een samenwerking met Meshell Ndegeocello. Het maakt van het album een heerlijke mix, waardoor het geen moment verveelt, maar moeilijk in één hokje is te stoppen.
Om alles zelf live te aanschouwen is er op 21 oktober een uniek optreden van deze dame in Paradiso Amsterdam, alwaar ze dit nieuwe album ten doop zal houden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s