(Wat een top avond!) Jack Hustinx & The Southern Aces @ Meneer Frits Eindhoven 9-11-2015


The Southern Aces bestaan voor de gelegenheid uit Roelof Klijn op bas, Nicky Hustinx op drums, Roel Spanjers op Hammond, B3 en accordeon, Harry Bodine op slide-gitaar en Malford Milligan samen met Jack Hustinx de zang voor hun rekening nemend, terwijl Hustinx ook de akoestische gitaar hanteert. Meneer Frits wordt omgetoverd tot een dampend en stampend muziekcafé, dat het Eindhovense Glow festival, dat tegelijkertijd in de stad gaande is, doet verbleken.
Dat het concert in de ‘home town’ van Hustinx uitverkocht zou zijn, was vooraf al snel duidelijk. De tot de nok toe gevulde zaal van Meneer Frits herbergt een groot aantal bekenden voor Jack Hustinx en natuurlijk liefhebbers van zijn muziek.
Het is de avond dat hij voor Eindhoven zijn nieuwste album “Over Yonder” ten doop houdt. Een album dat hij maakte in Austin, Texas en deels in Eindhoven. Met een keur aan artiesten, vrienden en collega-muzikanten. Oude bekende Malford Milligan speelt al een belangrijke rol op het album, maar tijdens de show in Meneer Frits is hij nog nadrukkelijker aanwezig. Vooral het tweede deel van de show is Milligan zo’n beetje het middelpunt van de muziek. Zijn stem klinkt heerlijk op de muziek van Hustinx, maar ook op Sam Cooke’s ‘A Change Is Gonna Come’ of Otis Redding’s ‘I’ve Got Dreams To Remember’. Alles lijkt deze avond omgetoverd te worden tot goud. Zo ook het Stephen Bruton-nummer ‘River Runs Deep’ waarmee de tweede set wordt geopend.
De eerst set voor de pauze staat vooral in het teken van “Over Yonder”. De show opent met ‘Crawlin’ up The Surface’ en sluit af met de albumopener ‘Life Will Humble You’, wat toch als een van de mooiste nummers van het album gezien mag worden. Er is slechts één nummer van het album dat we niet live horen en dat is de afsluiter van het album. Verder horen we ieder nummer in een bijzondere live-versie voorbijkomen met bijzondere momenten, als bij ‘My Soul, My Inspiration’, waarbij de verbinding met Gospelmuziek nog maar eens verteld wordt.
Tegen het einde van de show krijgen de bandleden Roel Spanjers en Harry Bodine de ruimte om een nummer te zingen uit hun repertoire. Voor wie de setlist heeft gezien een onverwachte toevoeging. Maar zo horen we aan het einde nog meer toegevoegd. En als Ad van Meurs zelf ze geen halt had toegeroepen, had de set nog veel langer geduurd dan nu. Ze blijven nog net op dezelfde dag. Met een voldaan gevoel lopen we de stad in waar Glow is uitgedoofd voor vandaag, maar waar wij nog nagloeien van de ongelooflijk overdonderende show. Wat een topavond!

Meer fraaie foto’s van deze top avond staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s