(fabelachtig) Eivør @ Roepaen Ottersum 15-11-2015


Bijna zou ik moeten bekennen dat ik bevooroordeeld ben, als ik schrijf dat het concert van Eivør in Roepaen in de Nightclub fabelachtig mooi is geweest. Maar als ik het enthousiasme van net niet honderd bezoekers hoor, de geluiden achteraf van de muziekvrienden hoor en de positieve geluiden van de meegenomen vrienden mag meewegen, dan kan ik met een gerust hart zeggen dat ik niet bepaald de enige ben die een schitterend concert heeft meegemaakt.
Eivør speelt voornamelijk werk van de twee albums die ze dit jaar heeft uitgebracht. Het Engelstalig “Bridges” verscheen als eerste en een paar weken geleden werd het in haar moedertaal gezongen “Slør” uitgebracht.
Ze opent de show met het titelnummer van haar Engelstalige album van dit jaar. En het eerste nummer dat we ooit van “Bridges” hoorden tijdens de show in Hamburg, ‘Remember Me’. De Faeröerse liedjes gaan over het algemeen gepaard met een uitleg vooraf. Zoals het liefdesliedje ‘Silvitini’ dat het openingsnummer is van het album “Slør”.
De mix tussen Engels en Faeröerseliedjes is iets opgeschroefd naar de kant van de Faeröerse taal i.v.m. haar nieuwste album ten opzichte van eerdere shows die we zangen van Eivør. Voor sommigen een verrijkingen, voor anderen die graag alle teksten begrijpen een wat lastiger keuze.
Wat voor iedere bezoeker als een paal boven water staat, is dat Eivør beschikt over een bijzonder talent van liedjes schrijven een fraaie set geschoolde stembanden. Haar band, bestaande uit Mikael Blak op toetsen en bas en drummer/achtergrondzanger Hogni Lisbeg, is geweldig in vorm. Samen met het gitaar- en trommelwerk van Eivor zelf spelen ze de sterren van de hemel.
Na de hoofdset speelt Eivør ‘Angels’ solo op haar elektrische gitaar, waarna we met band nog twee nummers meegenomen worden naar een spetterende finale, waarbij Eivør en band volledig uit hun dak gaan en een letterlijk staand einde wordt gespeeld. Een staande ovatie is voor Eivør dan ook niet meer te ontlopen.
Iedereen blijft nog lang napraten met elkaar en met de artiest. Tijdens de signeersessie worden er goede zaken gedaan. Vele van de toeschouwers gaan met cd’s en lp’s huiswaarts. Iedereen neemt in ieder geval een verheven gevoel mee naar huis. Het duurt wel even voor we weer geland zijn!

Meer foto’s van het concert vind je hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.