(Kerstmis) Sharon Jones & The Dap Kings “It’s A Holiday Soul Party” & meer…..


Het is weer tijd om kerstmuziek te draaien. Soms zijn de kerstplaatjes zo zoet dat het je tanden aantast, maar er zijn ook fijne plaatjes die weer eens wat anders zijn dan het DAP-037_FRONTgemiddelde. Zo doet Sharon Jones & The Dap Kings een gooi naar een soul-kerstplaatje om ieder jaar een paar dagen enorm vaak te draaien. Lekkere deepsoul-kerstmuziek zoals we verwachten. Een paar originele nummers die speciaal voor dit album zijn geschreven, maar ook bijna platgetreden paden als ‘White Christmas’, ‘Silent Night’ en ‘Silver Bells’ maar dan wel met Sharon Jones en haar Dap Kings-sausje.
Maar er zijn meer leuke plaatjes die dit jaar zijn uitgekomen.
De bijzondere verzamelaar “Whatever Happened To Christmas” in de serie Songs we shouldn’t forget van Ricky Koole en Leo WhateverHappenedToChristmasBlokhuis verzamelde een veertigtal bijzondere kerstliedjes van Tom Waits tot Mahalia Jackson. Toch weer een verzamelaar om te watertanden!
En al vroeg in het jaar liep ik tegen het Erasure_SnowGlobebijzondere plaatje van Erasure aan. “Snow Globe” verscheen in Engeland in 2013 maar heb ik nooit eerder aan deze kant van het kanaal gezien. Het is toch het vermelden waard.
Och ja en dan loop je tegen leuke aanbiedingen aan die je in het jaar van uitkomen op een of andere manier miste.
Zo wil ik toch ook de Elvis Presley verzamelaar “Christmas Duets” nog even noemen. Die Elvis_Presley_Christmas_Duetsduetten van de king of rock ‘n’ roll zijn sinds 2008 op één plaatje. Allemaal ingezongen in dat jaar terwijl de king zelf vanaf band moest meezingen. Het resultaat mag er toch wel zijn.
Of gaan we toch weer genieten van de bijzondere boxjes van Sufjan Stevens vol met kerstmuziek maar dan heel anders gebracht? Het wordt vast een afwisselende kerst voor wat betreft de muziek.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.