(diepere zeggingskracht) Vonder & Bloom “Follow You Back Home” & Live @ Meneer Frits Eindhoven 4-1-2016


Vonder & Bloom debuteerden in 2010 met het album “Simple Peace of Mind”, dat vooral lichtvoetige herinneringen heeft achtergelaten. Het derde album namen ze in New York op onder de bezielende leiding van Angus & Julia Stone’s producer Kieran Kelly.
Vonder&Bloom_FollowYouBackHomeIk heb de dames na het debuut eigenlijk links laten liggen. Nu ze bij Ad van Meurs in Eindhoven zouden komen optreden ben ik even in het verleden gedoken. Ik werd aangenaam verrast door de kwaliteit van het nieuwste album “Follow You Back Home” dat de komende tijd eigenlijk pas in Nederland flink aandacht gaat krijgen, terwijl het al eind 2014 klaar was. Met het optreden bij Meneer Frits geven ze de tour een aftrap.
De dames maken live indruk! Caroline Ouwendijk en Nina Ebbenhout kennen elkaar binnenkort tien jaar en de verdieping die ze hebben weten aan te brengen in de muziek van het jongste album, is live ook prima terug te horen. De kale setting van het duo, dat zich begeleidt op de piano/toetsen door Nina en de akoestische gitaar door Caroline (Kaat), is een uitstekende basis waarop de liedjes welig groeien. De zang en samenzang van de dames is uitstekend. De stemmen vullen elkaar prachtig aan en kleuren geweldig in het geluidsspectrum.
Natuurlijk ligt live de nadruk op het nieuwste album, al horen we ook wat oudere liedjes. We horen prachtige uitvoeringen van de nummers ‘The Darkest Place’ en het aangrijpende ‘I’m Fine’, dat geschreven werd voor een terminaal zieke vriendin. Kaat slikt zichtbaar een brokje in de keel weg na het zingen van het lied. ‘Dear Juliet’ en het fraaie ‘Cornelia’ verlichten de sfeer weer wat. Natuurlijk kan het titelnummer van het album ‘Follow You Back Home’ niet ongespeeld blijven. Maar ook de kale versies van ‘My Memory’ en ‘Beautiful’ zijn om je vingers bij af te likken. Het is geen wonder dat liedjes van het duo regelmatig gebruikt worden als muziek onder tv-producties, maar ook in reclame gestopt wordt. Het zal de dames geen windeieren leggen en ze muzikaal ook de vrijheid geven in eigen beheer verder te groeien. De groeispurt van de afgelopen zes jaar is naar een bijzondere hoogte gekomen. Dit duo mag de komende maanden veel bezoek gaan trekken in de zalen die ze aandoen om het nieuwste album te promoten. Het zullen avonden zijn die je niet teleur zullen stellen!

Meer foto’s staan hier.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (diepere zeggingskracht) Vonder & Bloom “Follow You Back Home” & Live @ Meneer Frits Eindhoven 4-1-2016

  1. Ka zegt:

    Wat fijn om te lezen dat Vonder and Bloom in deze review de lof krijgen die ze verdienen! Om het artikel helemaal perfect te maken een klein dingetje: “I’m fine” (gezongen door Nina achter de vleugel) gaat over drugsverslaving en “Dear Julliet” is geschreven voor hun terminaal zieke vriendin. Dear Julliet emotioneerde daarom ook, vanwege de brok in de keel bij N&C, en hoorde m.i. dus ook niet tot de luchtigere nummers van deze avond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.