(aangeraden!) The Paper Kites “Twelvefour”


Daar sta je dan met je hoofd vol muziek van EuroSonic en PlatoSonic. Natuurlijk kan een bezoekje aan Plato niet ontbreken met een gang langs de bakken vol met muzikaal-lekkers. ThePaperKites_TwelvefourEen kleine selectie van toch bijzonder werk mag mee naar huis. Een leuke aanbieding kan er natuurlijk ook nog wel bij en dan wil je afrekenen en vraagt Appy: “Ken je The Paper Kites al?” Natuurlijk niet en na een mooi aanraad-praatje kan het zonder te luisteren direct worden toegevoegd aan de selectie die de reis naar het zuiden mag maken.
Bij beluistering van dit kleinood kunnen we Appy alleen maar dankbaar zijn voor zijn aanrader. The Paper Kites uit Australië maken met “Twelvefour” een uitstekend tweede album. De heren maken een soort alternatieve pop/rock die dicht tegen de singer-songwritermuziek aanzit. De vergelijking met andere bandjes is er natuurlijk ook. Luister naar ‘I’m Lying To You Cause I’m Lost’ en een vergelijking met Echo & The Bunnymen kan eigenlijk niet uitblijven. Maar de hoofdmoot van de sound wordt bepaald door vergelijkingen met China Crisis met een scheut Villagers. Heb je nu een beeld van hoe deze Australiërs nu klinken? The Paper Kites hebben in ieder geval een zeer fijn in het gehoor liggende sound.
De tien composities van “Twelvefour” doen eigenlijk nauwelijks voor elkaar onder. Het openingsnummer ‘Electric Indigo’ is uitverkoren om als trekker te dienen voor het album op YouTube. De daaropvolgende negen composities doen geen van allen onder voor elkaar. De sfeer op het album is prima. De gitaarklanken in bijvoorbeeld ‘Renegade’ met veel galm doen – zoals boven beschreven – terugdenken aan referenties uit de jaren tachtig. De muziek van The Paper Kites wordt nergens schreeuwerig maar heeft een hoog feel-good-gehalte.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.