(gegroeid!) Suzanne Jarvie @ Meneer Frits Eindhoven 25-1-2016


Een half jaar geleden stond Suzanne Jarvie voor het eerst in Nederland voor publiek. Met haar verse album “Spiral Road” onder de arm. Nu heeft ze speciaal voor deze tournee een EP opgenomen in de serie en dus ook onder de naam “One Take Only”. Op de hoes siert een foto, die gemaakt is aan de waterkant vlak voor haar optreden in de serie Parel Sessies in Zuilen, waarbij ze zittend aan de Vecht haar stembanden zat warm te zingen.
Haar optreden bij Meneer Frits wordt voorafgegaan door een optreden van Brooks Williams. Een artiest met ruim twintig albums op zijn naam staat daarbij in het voorprogramma van een artiest die met haar debuut zoveel stof doet opwaaien, dat heel Americana minnend muziekland min of meer op zijn kop staat. Een halfjaar touren heeft Jarvie nog meer zelfvertrouwen gebracht dan deze dame al had. Samen opnieuw met haar producer Chris Brown en deze keer met Rocky Roberts speelt Jarvie een zeer doorleefde set muziek.
Ze put daarbij uiteraard uit haar debuutalbum, maar ook van haar nieuwe EP en zelfs zeer vers werk komt aan de orde, als het prachtige ‘In The Clear’. Alle liedjes hebben nog meer aan intensiteit gewonnen door de manier waarop Jarvie ze ten gehore brengt. ‘All in Place’, ‘All My Tears’: het zijn allemaal pareltjes.
Jarvie geeft aan haar beide begeleiders even de vloer om een song uit hun repertoire te laten klinken. Vooral het door Brown geschreven en gezongen ‘Lighthouse’ met Jarvie op de backing vocals trekt hierbij de aandacht.
Ter afsluiting van het optreden wordt een toegift gespeeld waarbij ook Brooks Williams tot zijn eigen verbazing het podium wordt opgeroepen. Williams twijfelt welke gitaar te nemen (hij had zijn eigen instrument al ingepakt) en kiest tenslotte een gitaar van Jarvie. Met ‘Angel of Mine’ wordt er een swingend slot aan deze avond gemaakt.

Meer foto’s van het optreden staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op (gegroeid!) Suzanne Jarvie @ Meneer Frits Eindhoven 25-1-2016

  1. Pingback: (gegroeid!) Suzanne Jarvie @ Meneer Frits Eindhoven 25-1-2016 | QuigleyMedia

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.