(verfrissend uit IJsland) Agent Fresco “Destrier”


Tijdens EuroSonic-Noorderslag 2016 werd er contact gezocht vanuit het IJslandse management van Axel Flóvent. Mid Atlantic management vertegenwoordigt nog veel meer fraaie artiesten afkomstig uit dit bijzondere land. Blijkbaar was opgevallen dat ik de muziek van Flóvent wel mooi zou vinden. Dat was in ieder geval niet verkeerd ingeschat! Flóvent was voor mij een, zo niet dè topper van het EuroSonic festival dit jaar.
Agent-Fresco-DestrierOm me kennis te laten maken met nog wat meer muziek werd me een stapeltje promo’s in de hand gedrukt. In dat stapeltje zat ook dit album van Agent Fresco! Een plaatje waar ik de laatste weken maar naar blijf teruggrijpen. De muziek van Agent Fresco blijft intrigeren blijkbaar. De band maakt een soort heavy-pop-rock muziek met een stevig gitaargeluid. De zang is van hoog niveau op twee manieren: heerlijke melodielijnen en de stem van zanger Arnór Dan Arnarson zit in de hogere octaven en pakt af toe een kopstem mee. Arnarson tekent overigens samen met de gitarist/pianist Pórarinn Gudnason voor de meeste songs van dit album. Alle liedteksten zijn in ieder geval van de hand van de zanger zelf.
De muziek is vaak heftig maar zorgt voor een fijne spanningsboog, waardoor je steeds maar blijft luisteren naar wat er om de hoek van de melodielijn nog meer is te ontdekken. Het bandgeluid doet af en toe wat denken aan dat van onze eigen Within Temptation. Zeker de mokerende heavy gitaarslagen waarmee Agent Fresco zich bedient. De zang en de rest van de begeleiding drukken ons vaak weer weg van deze vergelijking.
Het album “Destrier” kent ook zijn rustmomenten als een verkwikkende waterval. Luister naar ‘Let Fall The Curtain” dat verkwikt maar tevens wordt ondersteund met prachtige diepe tromslagen als een zware hartslag, terwijl zanger Arnarson zich van zijn fraaiste kant laat horen. Een bijzonder kleinood op een bijzonder album.
Ook het daarop volgende ‘Bemoan’ is van een enorme schoonheid, dat start met pianoklanken maar verder uitgroeit naar een heavy-liedje van de wat lichtere vorm met een fijn hoog ritme en opnieuw die machtige zanglijnen, terwijl de gitaarklanken nu op de achtergrond blijven.
Overigens hulde aan de fraaie manier waarop het album is verpakt met mooie kunstzinnige foto’s, die het thema van de frontcover doortrekken. De teksten staan in het bijgeleverde boekje.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.