(eindelijk) Aurora “All My Demons Greeting Me As A Friend”


Er zijn van die albums waar je enorm naar uitkijkt, in de hoop dat ze niet tegenvallen. Aurora speelde zich opvallend in de schijnwerpers tijdens EuroSonic 2015. Later dat jaar Aurora_AllMyDemonsGreetingMeAsAFriendstond ze op het Duitse New Fall Festival. Negen maanden gingen tussen die twee momenten voorbij zonder dat het album verscheen. We moesten nog tot maart dit jaar wachten voordat eindelijk dat langverwachte debuut verscheen. De spanning was bijna ondraaglijk, de liedje klonken nog steeds na in de oren. Ik merkte zelfs dat sommige liedjes als ‘Running With The Wolves’ en ‘Murder Song’ bij het festival in Duitsland al een beetje sleet begonnen te vertonen.
Tja en dan is het eindelijk zover! Vind je op veel plaatsen niet de versie met alle nummers. Een Deluxe Editie is dan natuurlijk het ultieme album. Mooi hoesje en alle zeventien nummers en de voornoemde liedjes zelfs in een nieuwe c.q. andere uitvoering. Och en we zijn Hollands, dus een-en-twintig euro en een beetjes is dan toch echt te veel gevraagd. Dan maar luisteren via Spotify dat net zijn intrede deed in onze huiskamer via de Sonos installatie. Mooi natuurlijk en het doet dan niet af aan het album. Toch is het vreemd: wel de fraaie muziek te kunnen horen maar het eveneens fraaie artwork te moeten ontberen. Vandaag zijn beide belevingen toch eindelijk weer samengekomen en wat me opvalt is dat ik met nog vollere teugen geniet van de muziek van Aurora. Wat heeft deze dame toch een pracht van een album gemaakt! Ik kan het alleen maar van de daken schreeuwen. Verplichte kost voor bijvoorbeeld liefhebbers van Birdy die net ook weer een album heeft uitgebracht. Deze jonge dame, want dat is ze nog steeds, verdient het absoluut een dijk van een hit te scoren met dit bijzondere album, dat de luisteraar net zo wentelt in haar klanken als de zangeres zelf ook in een soort cocon is gewikkeld op het hoesje van het album.
Er staat echt niet één nummer op het album dat het luisteren niet waard is. De stem van deze Aurora streelt de oren, de melodieën doen de luisteraar tuimelen in de wereld die Aurora voor ons schildert. Met haar soms vreemde teksten weet deze talentvolle dame je door een sound vol met elektronische klanken maar ook belletjes, piano en fraaie zanglijnen, mee te nemen naar haar zachte lentewereld. Wat dat betreft komt het album wel op tijd in een wereld die nu uit de knop barst.
Wie weet is deze Aurora straks net zo’n ster als bijvoorbeeld Kate Bush, waar ik – gezien de jeugdige leeftijd – aan moet denken, gekoppeld aan de uitgebalanceerde muziek. Het kan een voorteken zijn. Al zal het moeilijker zijn dan toen Bush haar muziek lanceerde in deze tijd van veel meer muziek die om de gunst van de luisteraar vraagt. Of is dat feitelijk niet zo? Ik heb de indruk dat de keuze nu veel groter is dan eind jaren zeventig. Maar er is toch maar één Aurora. Luister naar haar en geniet. Durf je mee te laten voeren op haar zwevende klanken als je de ogen sluit en de oren wagenwijd open zet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.