(fenomenaal) Dave McGraw & Mandy Fer “Off-Grid Lo-Fi”


Het nieuwste album van Dave McGraw & Mandy Fer kwam halverwege vorige maand uit als voorbode van hun concert tour in ons land. “Off-Grid Lo-Fi” is een bijzonder album van een bijzonder duo. Het album werd opgenomen op een eiland waar slechts zes mensen wonen in een periode waarbij ze overeengekomen waren om voor een groepje oude ezels te DaveMcGraw-MandyFer-Off-Grid-Lo-Fi-Frontzorgen. De liedjes die ze daar schreven en opnamen, op oude opname apparatuur die alleen maar gevoed kon worden door de daar opgewekte zonne-energie, zijn terug te vinden op die erg organische album. De twaalf liedjes laten het talent van het duo uitstekend uitkomen. De stemmen kleuren prachtig bij elkaar zoals we een paar jaar geleden ook al mochten horen tijdens hun concert in Terheijden in het Witte Kerkje. Instrumentaal is Mandy Fer de ster gitarist. Op het album speelt ze elektrische, akoestische gitaar, banjo, piano en cello. Dave McGraw beperkt zich naast de zang tot de akoestische gitaar en percussie.
Veel van de liedjes van het nieuwe album worden op de avond bij Meneer Frits op 2 mei j.l. ten gehore gebracht maar dan aangevuld met een drummer. De setting live is daardoor wat uitbundiger dan op het album. Beiden zijn even smakelijk te noemen.
Natuurlijk horen we ook de verhalen van eerdere bezoeken naar Nederland over het carillonspeler en de orgelspeler-op-het-bootje waar ze een liedje over schreven, ‘Carillon’, en uiteraard spelen. We horen mooie uitvoeringen van ‘Magnolia Trees’ en het eerste disco-banjo-nummer dat we ooit meemaakten: ‘Shake’. Meer dan eens horen we het talent van Mandy Fer’s gitaarspel, maar ze gaat helemaal tot het uiterste in het instrumentale ‘Trainwreck’ waarbij ze haar zenuwen de baas probeert blijven en de angsten onder controle houdt. Met twee sets aan liedjes is het waar feest in Eindhoven, onderbroken door een pauze waarbij ze alle tijd nemen om het publiek te ontmoeten, te praten, te herkennen en hun handtekeningen uit te delen op hun nieuwste plaatje.
Wie dit duo nog nooit heeft zien en horen spelen: zeker gaan zien! Als je houdt van folk, rock, Americana en mooie samenzang is het zeker een aanrader van formaat. Het genoemde album is hun derde album dat zeker mee mag als aandenken en om verder te genieten.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s