(herrezen!) David Corley “Lights Out” & Live @ Zwijnshoofd Bergen op Zoom 17-5-2016


Het zal je maar gebeuren als artiest om tijdens een optreden bij het zingen van de regel “…my heart will go out” getroffen te worden door een hartaanval en achterover op het podium te vallen om voor bijna dood te blijven liggen. Gelukkig kunnen we in deze tijd reanimeren en staat een jaar later David Corley opnieuw op het podium met in zijn DavidCorley_LightsOutachterzak warempel een EP met zeven nieuwe liedjes, waar menig singer-songwriter een diepe buiging voor zou maken bij het horen van de kracht en kwaliteit van de liedjes. Corley, die op vierenvijftigjarige leeftijd debuteerde met “Available Light” en daarmee hoge ogen scoorde in het Americana-circuit, mag inmiddels rekenen op een fraaie aanhang, ook hier in Nederland.
Zijn nieuwste EP “Lights Out” refereert met de titel natuurlijk lijnrecht naar het voorval hiervoor beschreven. De opnames startten letterlijk in het ziekenhuis waar Corley lag te herstellen van zijn hartfalen. De verstokte roker klaagde vooral dat hij niet even een sigaret kon opsteken, maar liet zich vervolgens wel inspireren tot het schrijven van prachtige nieuwe composities. De zeven liedjes zijn stuk voor stuk sterke composities. Drie daarvan werden opgenomen in Nederland gedurende zijn herstel alhier van zijn hartaanval. De overige vier liedjes werden vastgelegd in Ontario.
Veel van het nieuwe materiaal en ook nog nieuwere liedjes van zijn in het najaar te verschijnen album zijn te horen tijdens zijn optreden in het vestzaktheater van het Zwijnshoofd in Bergen op Zoom. Het David Corley trio bestaat die avond uit vijf muzikanten. Een stevige bezetting voor een trio, mag je wel zeggen. Naast Corley op akoestische gitaar horen we Joey Wright op akoestische snaren, BJ Baartmans op elektrische snaren, Chris Brown op toetsen en Gregor Beresford op percussie. Een bezetting om je vingers bij af te likken. Het geluid in het kleine theater is erg goed. Er worden dan ook opnames gemaakt voor Cross Roads radio. Deze afsluiter van het Cross Roads-seizoen in het vijfde jaar is een daverend succes! Ondanks de voorzichtige bezetting van het café bij aankomst, waar nog geen handjevol mensen een kwartier voor het concert aanwezig was, bleek het zaaltje in een paar minuten lekker vol te lopen met de liefhebbers van deze muziek. Sommigen kwamen van ver en velen van heel heel lokaal met een groot ons-kent-ons-gehalte. Rootsmuziekliefhebbers komen elkaar immers vaak overal tegen. Zo ook wij!
David Corley en zijn band maken van de avond een mooi onvergetelijk moment waar we al een jaar naar uit hadden gekeken en waarvan we bijna niet meer durfden te hopen dat het zou plaatsvinden. Met zijn laatste nummer ‘Down With The Universe’, waarmee hij ook de EP afsluit, klinkt hij nog een tijdje na in ons hoofd als we terug rijden met deze prachtige klanken als herinnering.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.