(Tweede proeve) Sunny Amoreena “Tightrope”


Vier jaar moesten we wachten op een nieuw teken van leven van Sunny Amoreena. Ze heeft haar artiestennaam nu niet meer ingekort. Met de EP “Tightrope” met vier nieuwe songs probeert deze Australische zangeres dit jaar zelfs de oversteek te maken naar Nederland. Contact met haar levert op dat ze plannen heeft om voor nog twee EP’s en een live-album binnen niet al te lange tijd uit te brengen. Reden genoeg om even aandacht te SunnyAmoreena_Tightropeschenken aan deze nieuwe nummers.
De eerste van de vier liedjes van deze eerste EP, uit de serie van drie, is ‘Angel’s Road’ en het is van een echt fraaie schoonheid. Het nummer klinkt zelfs heel hitgevoelig. Mooi met een kop en staart, dus een fijn einde aan het liedje. De zang van Sunny roept een tikje de vergelijking met Beth Hart op, maar dan van een wat hogere variant. Vooral de manier van zingen roept bij mij die associatie op, zonder er lang over na te denken. Het komt – als ik het analyseer – door de tremor in haar stem, die heel lichtjes ook te horen is in het tweede nummer dat deze EP siert: ‘Ghosts’ .
Het titelnummer ‘Tightrope’ begint met vederlicht pianospel; het is dat pianospel dat het nummer draagt en me dan, net als het debuut “Check For Wolves”, richting Vienna Teng laat zweven en me de herinnering aan diens optreden in het Bimhuis te Amsterdam laat zien op mijn netvlies. Geen vervelende vergelijking, wederom. Halverwege horen we strijkers die worden toegevoegd als element dat de zang ondersteunt. ‘Machtig’ is de compositie te noemen en er is ook alle reden om hier het titelnummer van te maken, al is het zeker geen kandidaat om een hit te worden, zoals het eerste nummer. Dit is luistermuziek van de eerste en hoogste orde!
De titel van het afsluitende nummer ‘El Centro’ doet natuurlijk vermoeden dat ze hier in een andere taal gaat zingen. Maar het is gewoon ook weer Engels. Een full-band-nummer weer na het ingetogen titelnummer van de EP. Maar niet een uitbundig nummer; toch bouwt het een spanning op die niet tot volledige bloei of ontpopping komt. Het doet wel enorm verlangen naar veel meer muziek van deze dame. Laat die andere EP’s maar komen! Of maak meteen een volledig album, als je het mij vraagt. Benieuwd hoe ze dit live gaat brengen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.