(minder folk/meer pop) Bear’s Den “Red Earth & Burning Rain”


Zo’n twee jaar geleden kwam het eerste volwaardige album van Bear’s Den uit. Deze Londense band wist me direct te bekoren. Om een of andere reden heb ik nooit een recensie van het album gedeeld. Wellicht werd er tegelijk met dat album wat anders uitgebracht dat meer de aandacht vroeg voor een recensie en het predicaat: ‘tip van de week’.
BearsDen_RedEarth&BurningRainVoor deze opvolger “Red Earth & Burning Rain” maak ik graag nu wel herrie. De band verdient het om aandacht te krijgen. Zeker in deze ‘komkommertijd’ van nieuwe releases valt dit werkje extra op en kan het bijna niet meer onopgemerkt blijven.
De stem van Bear’s Den heeft een grote gelijkenis met die van Gary Lightbody van Snow Patrol. Maar de klanken van banjo waarmee het eerste album opende maakten duidelijk dat we hier in geen geval te doen hebben met voornoemde band. Die verwarring zou met dit tweede album al wat makkelijker kunnen ontstaan. De band heeft zeker daarnaast verwantschap met Mumford & Sons, Stornoway en the Avett Brothers.
De band is teruggebracht van een trio naar een duo. Andrew Davie en Kevin Jones zijn de spil van de band. Davie neemt naast de lead vocalen de gitaren voor zijn rekening. Jones speelt naast gitaar en bas diverse toetseninstrumenten. Joey Haynes, die op het debuut nog meespeelde, heeft de band verlaten maar speelt op het album nog wel mee op zijn mandoline. Verder wordt de band aangevuld met tal van muzikanten en gasten.
De muziek van Bear’s Den schaart zich in de hoek van alt-country/folk/pop. Op dit tweede album schuiven ze verder op naar de pop en is er minder folk te horen. Het wordt nergensBearsDen_SongsFromRedEarth&PouringRain(Live) hard of schreeuwerig. Een rock geluid kunnen we de band dan ook zeker niet toeschrijven. De twaalf liedjes van dit tweede volwaardige album zijn voorbij voor je er erg in hebt. Het ruime uur dat het album duurt doet anders vermoeden. Gelukkig is er een extra EP, die bij het album geleverd wordt, met live-opnames van een viertal liedjes van het album. Let op: niet overal wordt die EP erbij geleverd, maar het is natuurlijk wel de moeite waard om die te bemachtigen als liefhebber van deze muziek.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.