(warm en sensueel) HONNE “Warm On A Cold Night”


HONNE is het Londense producersduo Andy Clutterbuck en James Hatcher, dat met hun debuutalbum “Warm On A Cold Night” een sound doorspekt met synthesizers neerzet. De zang van de heren past bij de warme sound met een enorme dosis soul. Denk daarbij aan het sensuele werk van Marvin Gaye, al ligt het tempo soms wat hoger.

honne_warmonacoldnightHet album opent met een stukje gesproken woord om de sensualiteit van het album meer kracht bij te zetten, als onderdeel van het titelnummer ‘Warm On A Cold Night’. Een prachtnummer dat al eerder verscheen op een single. In ‘All In The Value’ kan een vergelijking met Prince bijna niet ontbreken, als een vrouwelijke kreet overgaat in een gitaar-riff. Maar andere vergelijkingen die zich aandienen zijn die met Keith Sweat en een vleugje James Blake.
Bij de derde song wordt de leadzang gezongen door Izzy Bizu wat een heerlijke toevoeging is aan de sound van HONNE. Ze is niet de enige gast op het album. Zo horen we ook Tamsin Wilson en een heus gospelkoor op zo’n viertal tracks. Ook ChezAr wordt genoemd als gastvocalist. De zangpartijen kunnen daardoor onmogelijk saai worden ondanks het beperkte bereik van leadzanger Andy Clutterbuck.
Bij herhaald draaien komen er steeds meer parels naar boven op dit album. Bij achteloos luisteren is het een prima soundtrack voor een zomerse avond of koude nacht waar je warmte zoekt. Luister het album ook eens met gesloten ogen, zoals in het intro wordt gesuggereerd als je geen geliefde bij de hand hebt. Het album werkt dan zalvend voor de geest en het gevoel. Een album om vaak te draaien!
Voor wie nu naar de winkel gaat om dit album zelf in de armen te kunnen sluiten een kleine waarschuwing om op te letten. Er zijn versies met 12, 14 en 16 tracks. De laatste is natuurlijk van harte aan te bevelen. Aan de voorkant van de hoes is het maar lastig te zien. Dus check de tracklist. Verder geen andere waarschuwingen tijdens de aanschaf, wel voor daarna: zorg dat je je geliefde bij de hand hebt bij het genieten van deze muziek. Het maakt de beleving compleet al kan het zijn dat een deel van de muziek je dan zal ontgaan. Niet getreurd: gewoon opnieuw opzetten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.