(vele talenten) Rachael Sage “Choreographic”


Wie voor de eerste keer het album “Choreographic” van Rachael Sage hoort moet bij haar stem waarschijnlijk denken aan Katie Melua met een vleugje Olivia Newton John. Wie in rachaelsage_choreographicdit kader niet vergeten mag worden is Vienna Teng, al is dat een zeer ondergewaardeerde muzikante die het nooit echt gelukt is door te breken naar een groot publiek. De muziek van Sage zit zeker in dezelfde stijl die de fijnproevers ook van Teng kennen. Muzikaal kan je al snel horen dat Sage van de dans is. Je ziet haar als het ware dansend voor je ogen, terwijl ze haar goed in het gehoor liggende liedjes zingt. Dit album is dan ook gemaakt met de gedachte in het achterhoofd dat alle nummers ook begeleid gaan worden met een stukje dans.
Sage is naast muzikant vooral danseres maar ook schilder en grafisch ontwerper. Ze heeft in eigen beheer reeds twaalf volledige albums gemaakt, die door liefhebbers zeer gewaardeerd worden. Met dit nieuwe album dat ook in de betere platenzaak zal liggen zou Rachael Sage wel eens door kunnen breken naar een een veel breder publiek.
Het openingsnummer ‘Heaven (Is a Grocery Clerk)’ doet ons geloven in gelukkig zijn na dit leven op aarde. En als dat dan niet zo mocht zijn; geef ons dan toch maar wat om over te dromen, over te dansen om te zorgen dat het leven niet zomaar eindigt of, als je je ongelukkig voelt, dat er uiteindelijk nog wat mooiers zal volgen. Eigenlijk een liedje waarin je een oorsprong hoort van veel geloven. Een liedje om vrolijk van te worden. Het tekent de sfeer van het album dat vooral vrolijkheid ademt.
De liedjes van Sage geven veel afwisseling en houden de spanning het hele album lang goed vast. Instrumentaal is er veel te genieten in de begeleiding. Soms is het een pianoliedje, dan weer een band performance of een heel orkest dat meespeelt. Blazers die tweede toon voeren naast de heerlijke zang van Sage zelf. Er is veel aandacht besteed aan de arrangementen die de composities naar een hoger plan weten te stuwen.
Rachael Sage brengt een fijne sfeer en een mooi licht in deze donkerdere dagen van het jaar. Het kan haast niet anders of “Choreographic” zal de komende weken worden opgepikt door andere media en door het muziekkopende publiek. Voor de komende weken heb ik dit album in mijn hart gesloten en het zal menig uurtje vullen met prachtige feel-good muziek van hoog kwalitatief niveau.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.