(gruizig, ouderwets lekker!) Mat Walklate & Paolo Fuschi


Een berichtje via Facebook van Mat Walklate zelf deed begin oktober dit album bij mij in de bus vallen. De heren vonden het tijd dat ik kennismaakte met hun muziek. Het in eigen beheer uitgebrachte album bevat tien composities, waarvan er maar een van de mat-walklate-paolo-fuschi-kicking-up-the-dustmuzikanten zelf is. Verder putten de mannen uit het bluesarchief met composities van Campbell, Oden, Dixon, Jenkins, Morganfield, Morgan, Hopkins, Kenner/Batholomew en Bradford/Cordy. De heren kennen zo te lezen hun klassiekers of moet ik zeggen: ze kiezen hun eigen klassiekers en niet de voor de hand liggende liedjes van deze schrijvers.
Maar het feest begint pas echt als de glimmende schijf de cd-speler in gaat. Al snel is duidelijk dat de heren niets hebben met mooidoenerij maar alles met een heerlijk rauwe, gruizig vette sound die werkelijk de boxen uitknalt. Ik moet onwillekeurig dan toch ook aan bands denken als Black Keys en White Stripes, denken die natuurlijk ook vertrouwen op de oude, vette sound.
Walklate en Fuschi trakteren ons van de opener ‘Ain’t No Big Deal On You’ tot de afsluiter ‘Money’ op een grote likkebaardend vette sound. Walklate verzorgt de mondharmonicaklanken en als hij niet blaast, dan zingt hij. Fuschi hanteert de gitaar en laat zijn stembanden klinken.
De opnames van het album vonden plaats in Manchester en het werd geproduceerd door Justin Shearn. De mannen hebben het professioneel aangepakt.
Eigenlijk is er voor de liefhebber niets aan te merken op dit album. Wie van dit soort muziek houdt zal er met volle teugen van genieten. Belangrijke vraag voor dit duo is hoe ze het onder de aandacht kunnen krijgen van zoveel mogelijk muziekliefhebbers. En er zijn er zeker maar zat! Ben ook heel erg benieuwd hoe de heren dit album live zullen brengen. Krijgen we daar in Nederland de kans toe?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.