2016: De beste zes bijzondere uitgaven! Op naar de beste albums van het jaar.


Het is de tijd van terugkijken en de balans opmaken. De tijd waarin iedereen zijn of haar lijstje met favoriete albums presenteert. Laat ik maar eens beginnen met de bijzondere uitgaven die niet in het lijstje zijn komen te staan maar wel tot de beste van het jaar behoren.

Zo dacht ik aan de volgende categorieën:

  • De beste niet-officiële uitgave
  • De beste limited edtion en dat echt limited!
  • Het beste verzamel album
  • De beste box uitgave
  • De beste 12″
  • De beste single

Leuk lijstje toch?

Leuk te beginnen met zo’n lijstje en pas later de beste albums van het jaar in een rijtje zetten.
De schifting voor die lijst is overigens al gemaakt. Er staan zo’n vijftig albums geselecteerd die nog een rangorde moeten gaan krijgen.
Wat wordt mijn TOP10 van het jaar en welke veertig albums hebben die TOP10 niet gehaald terwijl ze wel tot het beste van 2016 gerekend mogen worden?
Toch maar eerst de lijstje van zes stuks hierboven genoemd afwerken. Zes bijzondere, mooie en ‘beste’ uitgaven in hun categorie.

dsc_0203De beste niet-officiële uitgave van het jaar het unplugged album “Adele at the BBC” van Adele. Niet van echt te onderscheiden en van een uitstekende geluidskwaliteit. Een album dat ik zeker koester. Alleen verschenen op vinyl en regelmatig op de speler.

 

Het houten kistje van Israel Nash “Live From Plum Creek Sound (Limited Edition Wooden Box – 085/350)” dat hij zelf in zijn studio in edsc_0382lkaar gestoken heeft is een bijzonder live-album. De verpakking is bijzonder en als fan van het eerste uur kan ik hier dan ook niet omheen.

Het beste verzamel album gaat naar de box “Day Of The Dead’ een 5CD Box met allemaal interpretatie van Gratefull Dead dayofthedeadsongs. Een schatkamer aan mooie muziek in heel bijzondere uitvoeringen. Deze box bracht mij overigens bij de muziek van de band zelf.

 

De eer voor de beste box van het jaar kan ik alleen maar geven aan de Cuby + The Blizzards met zijn cubytheblizzards_allesuitgrollo“Alles uit Grolloo” box met 29 schijfjes. Daarop staat alles wat deze band zo groot maakte en historische waarde maakte. Reden genoeg om dit jaar oom het museum in Grolloo te bezoeken. Wat we deden met onze motor-vrienden.

 

lucindawilliams_justalittlemorefaithandgraceDe beste 12″ van het jaar kwam heel toevallig op mijn pad bij een concert in Bergen op Zoom van een liefhebber die er een over had. De 12″ van Lucinda Williams “Just A Little More Faith And Grace (Record Store Day 2016)” EP bevat lange uitgesponnen mixen die ik daarna maar bleef draaien. Het geeft de muziek van Williams een heel aparte sfeer.

 

De single van het jaar komt ookmatthewewhite_cooloutrsd2016-2 uit de Record Store Day 2016 releases en is maar in een oplage van 500 exemplaren verschenen. Twee nieuwe liedjes van Matthew E. White “Cool Out/Maybe In The Night” als aanvulling op zijn album “Fresh Blood / Fresh Blood : No Skin” dat in 2015 verscheen.

 

Op naar de beste albums van het jaar!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.