(kerst!) Katie Melua “In Winter”


Katie Melua is sinds 2004 wel een beetje de koningin van de fluweelzachte liedjes met niet al te veel diepgang. Toch heeft deze dame iets in haar stem waardoor we ons toch weer steeds tot haar voelen aangetrokken. Maar geen van haar albums hebben een niveau katie-melua-in-winterbereikt dat ze tot een jaarlijstje van beste albums zou doordringen of zelfs maar aan de rand daarvan zou komen. Gek is dat toch! En toch kunnen we vaak niet om een nieuw plaatje van Melua heen. Het feel-good gevoel is zo heerlijk dat je toch wilt blijven proeven van haar muziek.
Met het album “In Winter” zocht Melua de samenwerking met het koor Gori Women’s Choir. Laat het je niet afschrikken want de bijdragen van het koor zijn spaarzaam en smaakvol. Melua is blijft zichzelf op dit album dat toch bedoeld is voor de december maand. Het gehalte aan kerstliedjes is niet al te hoog. Pas bij het einde van het album glijden we eerst met ‘All-Night Vigil – Nunc Dimittis’ van Rachmaninof en natuurlijk het overbekende ‘O Holy Night’ toch de kerstsfeer in.
Verder biedt het album vooral veel sfeer met een aantal goede composities van eigen hand zoals ‘Perfect World’, ‘A Time to Buy’, ‘Plane Song’ en ‘Dreams On Fire’ gelardeerd met een paar bewerkte traditionals. Het zou zomaar kunnen zijn dat dit winterse album van Katie Melua tot een van haar beste albums gerekend mag worden.
Melua maakt indruk met dit album dat wel eens vele jaren zo rond de kersttijd uit de kast zal komen. Vooral omdat ze zich weet te beperken tot slechts één bijna versleten kerstliedje. De rest van het album ademt wel de sfeer van de winter en decembermaand uit maand maar weet nergens het weeë gevoel op te roepen van zoveel andere kerstplaten. Alleen dat is al een prestatie van formaat!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.