(kerstplaatje) Hidden Agenda Deluxe and Carter Sampson “Christmas from Amsterdam to Oklahoma”


Voor sommige artiesten is het uitbrengen van een kerstalbum een belangrijke wens om eens in de carrière gedaan te hebben. Vooral veel Amerikaanse zangers en zangeressen vinden dat er blijkbaar bij horen. Vaak worden het albums met de oude bekende liedjes hiddenagendadeluxecartersampson_chritsmasfromamsterdamtoaklahomawaar ze blijkbaar maar niet van loskomen. Vandaar dat je de hele kerst dezelfde liedjes kan draaien maar steeds uitgevoerd door andere artiesten. Tot je er wee van wordt!
Gelukkig kiezen het Nederlandse Hidden Agenda Deluxe en Carter Sampson in de meeste gevallen voor wat ander materiaal. Helaas horen liedjes als ‘I’ll Be Home For Christmas’, ‘Driving Home For Christmas’ en ‘Blue Christmas’ toch wel onder de eerste categorie. De overige zeven liedjes op dit alleraardigste, misschien wel beste kerstplaatje van 2016 mogen er zijn. De eer van beste kerstalbum moeten delen samen met het album van Katie Melua.
Er zijn zelfs drie composities van eigen hand te melden op dit plaatje.
Verder is het vooral de fijne Americana benadering die deze kerstliedjes tot de betere kerstalbums weet te maken. Want zeg nou zelf: Hidden Agenda Deluxe is wel een heel fijn Americana bandje dat dit jaar werd samengesteld met BJ Baartmans, Eric DeVries, Sjoerd van Bommel, Gerald van Beuningen en Rob Geboers. De in Nederland inmiddels populair geworden Carter Sampson in het Americana circuit gooide met haar album hogen ogen. De samenwerking met voornoemde band ontstond tijdens haar tournee door Nederland.
Verder horen we soms niet alledaagse liedjes van Steve Earle, Jesse Winchester, Bob Dylan en nog een paar anderen. Laat de kerstdagen nu maar komen en draai dit album van Nederlandse bodem om de sfeer op het juiste niveau te krijgen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.