(zo de sfeer voor 2017 zit erin!) Hidden Agenda Deluxe “Pan Alley Fever” + Live @ Meneer Frits 2-1-2017


De band Hidden Agenda Deluxe maakte in het voorjaar van vorig jaar een debuutalbum dat bij veel Americana fans niet onopgemerkt bleef. De samenwerking tussen deze getalenteerde Nederlandse muzikanten leverde dan ook een pracht album op onder de titel “Pan Alley Fever”. Tegen het einde van het jaar maakten ze met Carter Sampson een niet te versmaden kerstalbum.
Op de tweede dag van het jaar mogen de heren het jaar aftrappen in Meneer Frits voor een nieuw jaar ‘Ad van Meurs presenteert’. De band is heerlijk op elkaar ingespeeld op de tournee van Sampson gedurende de laatste maanden van het jaar. We worden getrakteerd op twee sets met liedjes van beide albums en een enkel solonummer van een van de bandleden.
BJ Baartmans, Eric DeVries, Sjoerd van Bommel en Gerald van Beuningen brengen een stevige en dampende mix aan Americana liedjes die Meneer Frits op zijn voegen laat swingen. Het spelplezier van deze vier heren spettert werkelijk van het podium en dat maakt het zien spelen van deze band tot een lust voor het oog. De oren worden verwend met gedegen gitaar-, bas- en drumwerk. De zang is afwisselend doordat zowel Baartmans, DeVries als Van Bommel regelmatig het voortouw nemen en dan worden bijgestaan door de andere heren. Van Beuningen horen we alleen in de toegift zingen voor de microfoon; tijdens de rest van het optreden zien we hem wel zingen maar heeft hij geen versterking. We doen het met zijn verschrikkelijk lekkere mimiek tijdens het bespelen van de bas.
Hoogtepunten van het optreden noemen is haast onmogelijk; er zijn namelijk geen zwakke momenten op deze avond.
Zo direct in het nieuwe jaar doet ook een kerstliedje als “Christmas From Amsterdam to Oklahoma” het nog goed. Een liedje dat ook buiten de kersttijd prima gehoord kan worden zonder meteen de kerstbellen te hoeven horen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s