(mooie Franse verrassing) Barbagallo “Grand Chien” & live @ Coffee Company Eurosonic 2017


Na zeven jaren als journalist welkom geweest te zijn op Eurosonic is het voor het eerst even wennen om zonder armbandje tijdens dat prachtige festival in Groningen rond te lopen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, zullen we maar zeggen. Muziek ontdekken wil je toch blijven doen. De vrije dagen waren al geboekt. Dan maar de korte sessies volgen tijdens het fijne Platosonic. Het programma bij de Coffee Company is zelfs zo goed dat ik er geen sessie van wil missen. Dus de donderdag en vrijdag tijdig aantreden in dit fijne koffiecafé om te genieten van wat ze aan eten en drinken te bieden hebben en natuurlijk de muziek!

Cover Art - Barbagallo - Grand Chien

Cover Art – Barbagallo – Grand Chien

Zo worden we zomaar verrast door het zijdelingse project van een van de oprichters van Tame Impala (toch geen misselijk groepje). Barbagallo is het groepje waar medeoprichter Julian Barbagallo zijn naam aan gegeven heeft. Zittend achter zijn drumstel vertolkt hij menig liedje van de band als vocalist en drummer. Zijn dunne, fragiele en hoge stem klinkt prima en de liedjes die hij met zijn band ten gehore brengt hebben stuk voor stuk een hoog kwaliteitsgehalte. Het zijn slechts een paar liedjes die passen in de ruim twintig minuten, die iedere band wordt toebedeeld tijdens de sessie in het koffiecafé, maar voor Barbagallo voldoende om positief op te vallen.
Gelukkig neemt hij de tijd om na het optreden een aantal exemplaren van zijn zojuist verschenen debuutalbum uit de tourbus te halen. “Grand Chien” blijkt bij beluistering meer dan de moeite waard te zijn. Het album bevat een tiental composities van de hand van Barbagallo, waaronder één bewerking van een gedicht van Guillevic. De muziekstijl valt een beetje te omschrijven zoals de hoes van het album, dat een bewerkte foto van de meester draagt in psychedelische stijl met pasteltinten. Dat gevat in een popsound is een mooie beschrijving van het geluid van dit fijne album van Barbagallo. Of het dezelfde roem mag krijgen als de muziek van Tame Impala valt in Nederland nog te bezien. Het is geen muziek die snel op de Nederlandse radiozenders gedraaid zal worden, als er niet gepusht gaat worden. Of het zou een van de DJ’s ineens moeten opvallen en raken. Laten we hopen dat dat o.a. met dit schrijven gaat lukken. Het album is feitelijk al een paar maanden uit in ons land, maar het is nooit te laat om iets alsnog de aandacht te geven die het verdient.

Meer foto’s staan hier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.