(live nog steeds geniaal) Tangarine @ Roepaen Ottersum 10-4-2017


De broers van Tangarine zijn vorig jaar voor drie maanden naar de USA geweest en hebben daar rondgetrokken in een enorme camper van negen meter. Volgens de mannen konden ze daar met hun postuur wel meer dan driehonderd keer in. De muziek die ze daar schreven werd opgenomen op het album “There and Back” en is weer niet te versmaden. Tijdens het optreden beloven ze ons in het najaar van 2017 nog zes liedjes, die wel geschreven zijn maar nog niet zijn uitgebracht. Een tweetal van die liedjes spelen ze tijdens het optreden in De van Loo Zaal van Roepaen op zondagmiddag 10 april wel live. Een mooie onderbreking van de theatertournee, die het duo momenteel met band maakt langs de theaters in Nederland om weer eens lekker met z’n tweeën op het podium te staan.
De stemmen van Arnout en Sander Brinks klinken zo fantastisch bij elkaar. De tweeling is natuurlijk ook nog eens prachtig op elkaar ingespeeld en kent elkaar door en door. Ze kunnen het dan ook van elkaar hebben als de een de gitaar van de ander even bijstemt, terwijl deze eigenlijk al het volgende nummer wilde inzetten. Daar krijgen zij als tweelingbroers nou geen ruzie om.
De mannen genieten zichtbaar van het optreden voor de redelijk goed gevulde zaal van Roepaen. Zo’n honderd man hebben zich niet laten verleiden om de middag alleen in de zon, buiten door te brengen, maar laten de geest ook even ‘strelen’ door de machtige klanken van Tangarine. Dat is geen slechte keuze. Soms hoor je zelfs door de open deur naar de wenteltrap naar het terras de vogels een deuntje meezingen met de prachtige samenzang van Arnout en Sander.
In een tweetal sets laat het duo ons een bloemlezing horen uit het beschikbare oeuvre, waarbij ze zelfs teruggrijpen naar het debuut “The December Sessions” met één nummer. De nadruk ligt natuurlijk op liedjes van “There and Back” en de daaromheen liggende liedjes, die nog niet zijn uitgekomen en het speciaal voor DWDD gemaakte lied.
Een prachtige invulling van de zondagmiddag met nog veel tijd voor en na het optreden om ook te genieten van het fraaie lenteweer met deze lenteklanken in het vooruitzicht of naklinkend in het geheugen.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s