Dig Deeper EP “Stars Tonight”


Het is nog lang wachten tot september van dit jaar als het volledige album van deze Noorse band gaat verschijnen. Tot die tijd zullen we het moeten doen met alles wat er tot nu toe is verschenen. Daar is zojuist een EP met een drietal lange, uitgesponnen nummer bijgekomen.
In 2014 debuteerde de band met de limited editie single (250 stuks) met daarop de reeds adembenemende tracks ‘May 3rd’ en ‘Let Me Ride’. Een 7″ vinyl single helemaal in de geest van de huidige gekte rond deze oude muziek-hardware.
Met de nu verschenen EP “Stars Tonight” lossen deze Noren de hoge verwachtingen in en doet het ons hart sneller kloppen, als we denken aan een volledig album.
De drie composities schilderen een mooi beeld van het kunnen van Dig Deeper. De openingstrack ‘Stars Tonight (Have You Seen)’ is naast het titelnummer het nummer dat aantrekkingskracht moet genereren van de band en deze EP. Nou dat doet het zeker! De band etaleert een fraai muzikaal bed van gitaarwerk in een langzame setting. De muzieksoort waar Dig Deeper zich in thuisvoelt is een hang naar de alt.Americana maar ook de alternatieve rockmuziek. Denk hierbij aan Neil Young, Grateful Dead en War on Drugs. Dan is het een beetje duidelijk waar Abraham de mosterd haalde. Persoonlijk moest ik ook denken aan een andere Scandinaviër die ik op EuroSonic mocht zien: de Zweed Albert Af Ekenstam, maar dat is een vergelijking die heel velen helemaal niets zal zeggen. Maar het geeft wel aan dat er uit Scandinavië momenteel heel fraaie alt.Americana muziek komt. Al zou je bij deze muzieksoort niet meteen denken aan deze landen.
Voor mij is het tweede nummer van de EP, ‘Two Broken Fingers’, misschien nog wel mooier dan het titelnummer. Het tempo gaat iets naar beneden en ook de sound van de band is wat rustiger. De ruimte in de compositie voor het element lucht/stilte geeft een heel fijn gevoel. Het is meteen ook het langste nummer van het EP-tje. Bijna zes minuten is voor de meeste artiesten een uitdaging, maar niet voor Dig Deeper. Ze blijven de bijna vijftien minuten dat de EP duurt boeien tot de laatste seconde. De luisteraar achterlatend met de honger naar heel veel meer! We zullen geduld moeten hebben tot de zomer alweer bijna voorbij is….

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.