(gloedvolle kennismaking) JP DeKerk @ Drvkkery Middelburg 22-4-2017


Er is een grote groep liefhebbers naar de Drvkkerij in Middelburg gekomen om de lokale muzikant JP DeKlerk te horen tijdens de doop van zijn eerste soloalbum “Old Cold Church Road”. Volgens zeggen van de zanger zelf zijn ze eigenlijk nog volop aan het repeteren voor een tournee die start in november van dit jaar. Gelukkig merken we er totaal niets van dat hij en zijn band er nog niet klaar voor zouden zijn. Het optreden van een half uur met zes liedjes wordt door naar schatting zo’n kleine honderd toeschouwers met veel enthousiasme genoten.
DeKlerk speelt zeer sterk. Net als op het album opent hij met het fraaie ‘Home Town’, compleet met rif uit ‘Stairway To Heaven’ en pracht rol voor de hele band die na dat korte herkenbare stukje als een warm bad de zang van DeKlerk ondersteund. Een machtig moment zo aan het begin van dit korte optreden. In de set krijgen we vier liedjes van zijn album te horen. De meest uptempo nummer van het album ‘Power of Song’, krijgt live een gloedvolle vertolking evenals het liedje dat hij aan zijn echtgenote (ook een van de toehoorders) toezingt ‘For You’. Na ‘The Corridor’ volgen er nog twee nieuwe liedjes die ontstaan zijn na het opname proces van het album. Zo krijgen we alvast een kijkje in de keuken van wat na dit album zal volgen.
‘Fragile Paradise’ handelt over het fragiele paradijs aarde waarop wij wonen maar wat zo enorm bedreigd wordt door ons mensen. Vervuilingen die het wankele evenwicht verstoren. De afsluiter van het optreden is ‘Indian Summer’ waarna het publiek roept op een toegift. DeKerk houdt het echter bij de afgesproken en geplande set.
Zijn album dat vanaf dat moment verkrijgbaar is vindt direct goede aandacht terwijl de zanger, liedjesschrijver en muzikant geniet van de aandacht om zijn eigen werk te signeren is er ook tijd voor een kort praatje en even een handje schudden. Prachtige muziek, fijn mens en groot kunstenaar die weleens hele hoge ogen zou kunnen gaan gooien meet dit Zeeuwse Americana album.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.